Missions hantverk för barn

Missions hantverk för barn


Undervisning barn om att hjälpa andra och dela deras tro är en viktig, livslångt lektion. Skapa hantverk runt en missions tema kommer inte bara att förstärka bibliska principer för att sprida evangeliet och ge till andra, men kommer att hjälpa barn lära sig om andra länder runt om i världen.

Hantverk som uppmuntrar ge

Hjälp barnen spara pengar för att ge till missionär sitt val genom att skapa en givande burk. Använda en plastburk så det är mer hållbara. Använda en permanent markör för att skriva "Uppdrag" på framsidan av burken. Om du har en bild av missionären du planerar att stödja, kan du limma sin bild i burken. Eller klistra in en bild av landet missionären är från på burken. Uppmuntra barn att sätta extra pengar och en del av sina utsläppsrätter i burken att ge uppdrag. Den förälder eller lärare bör föregå med gott exempel genom att göra den första donationen.

Hantverk som lär geografi

Välj en missionär till stöd, då forskning landet hon ministrar i. Barnen kan göra en karta över det landet, eller så kan du hjälpa dem att göra en flagga. Flaggor kan vara gjorda av tyg och textilfärg eller ritas på pappret. Dessutom, hantverk forskning som är hemma i det land där missionär. Hjälp barnen göra några av de hantverk som ett sätt att lära dem om kultur och människor i det land de hjälper till att stödja.

Hantverk som stärker Lessons

Gör magneter för att påminna ett barn att be för missionären av hennes val. Magneterna kan vara enkla kortpapp ramar runt missionär bild eller lera korsningar med en magnet fäst. Flash-kort kan vara en annan kul hantverk. Gör flash-kort för att memorera den bibliska versen Matteus 28: ". The Great Commission" 18-20, känd som Detta Skriften säger att gå och göra alla folk till lärjungar och döpa dem i Faderns, Sonens och den helige Ande.

Hantverk som uppmuntrar Evangelisation

Ett barn kan vara en missionär i sitt eget grannskap och vänkrets. Hjälpa honom med hantverk som inte bara kommer att lära honom att dela sin tro, men vara en visuell stöd när han delar hans tro. Vittne armband är ett enkelt hantverk genom vilken dela tro. String svarta, röda, vita och gröna pärlor på ett lädersnöre för att skapa ett armband. Svart representerar synd, rött representerar Jesu blod, vit representerar ett rent hjärta efter Kristi förlåtelse, och grönt representerar nytt liv och tillväxt. En annan evangelisk hantverk är att skapa en inbjudan till kyrkan att barn kan dela med sina vänner.