White Elephant: En spel mans spinn på Secret Santa

Hur man spelar julklapp spel

White Elephant: En spel mans spinn på Secret Santa

Den sillier gåvor, desto roligare partiet.

- Bruce Christensen, vd för spelutvecklare PartyWeDo

here's nothing like a game to break the ice at a Christmas party or work gathering, and sometimes. T här är ingenting som ett spel för att bryta isen på en julfest eller arbets insamling, och ibland. Den "White Elephant" gåva utbyte är en stor och ekonomiskt sätt att lägga till lite liv till din jul eller slutet av året parti samtidigt se till att alla har en present att ta med hem. Du kan lägga till intresse för spelet när du vet dess ursprung, dess användbarhet i grupp och ändra reglerna.

Det grundläggande

Spelar White Elephant har slagit rot som en julfest tradition över Atlanten med våra Yank kusiner. Oavsett om det är en liten släktträff eller ett stort kontor parti med dussintals deltagare injicerar det här spelet snabbt roligt att någon part.

"The White Elephant gåva utbyte är en grupp gåva delning partyspel, mycket populär i USA och Kanada", säger Bruce Christensen, VD för McMinnville, USA-baserade spelutvecklare PartyWeDo. "Målet är att dela med sig gåvor bland likasinnade, såsom medarbetare, vänner och familj."

De grundläggande instruktioner är lätta att förstå och kan arbeta i nästan alla miljöer. Du kan samla människor samman och sittplats alla i vardagsrummet, eller låta dem samlas i en stor konferens eller gemensamma rum. Tricket är att alla ska kunna se åtgärden.

Varje person som ger en insvept gåva till partiet och de är placerade i mitten av rummet där spelet spelas. Vissa traditioner kasta namn i en hatt för en slumpmässig dragning medan andra regler kräver numren dras ur en hatt. Båda metoderna fungerar för detta spel, så länge den ordning välja gåvor är slumpmässig.

Den första personen väljer någon gåva de vill ha från högen.

"En del av det roliga är inte att veta vad du kommer att få, men försöker också att välja en bra present baserad på form och storlek", säger Christensen.

När den första personen öppnar en gåva deltagarna diskutera hur önskvärda eller oönskade gåvan är. "The sillier gåvor, desto roligare partiet", säger Christensen.

En andra namn dras eller den person med nr 2 går och den personen har två alternativ: De kan antingen stjäla gåvan från den första spelaren, eller så kan de öppna en ny gåva från högen.

"När spelet går vidare, kan de vars namn dras stjäla någon gåva de ser, eller öppna ett nytt, tills alla gåvor har öppnats."

Spelet kan verka enkelt men Christensen förklarade att vissa taktik kan komma in i bilden.

"Om du öppnar en gåva du verkligen inte vill att en teknik bli av med det är att prata upp hur cool din gåva är så att du kan slugt uppmuntra någon annan att stjäla det", sade han.

Presentidéer

Bruce Christensen, vd för spelutvecklare PartyWeDo, och hans fru, Sarah, har testat massor av gåvor under åren och har några förslag på offer part.

"Något vi har alltid sett att lyckas är något som kallas slangbella anka", säger Christensen. "Det är en uppstoppad leksak med ett gummiband fäst. När en person öppnar detta är det första de gör sätta bandet på sitt finger och eld leksaken tvärs över rummet, som omedelbart griper hela publiken.

"De gåvor är ett stort samtalsämne, så dummare eller mer vardagliga samtals gåvan är, ökar desto mer interaktion mellan spelarna."

Men Christensen varnar försöker att spela detta spel med yngre barn, eftersom det kan störa dem.

"Den yngre gruppen blir, desto svårare är det för dem att förstå intrigerande delen av lura andra till att ta en dålig gåva. Dessutom, till exempel, mina barnbarn är 6 år gammal och under, och de skulle ha svårt att ta tag i idén att de gillade deras gåva men någon kunde ta det från dem. Jag har sett det här spelet spelas mest framgångsrikt med barn i grundskolan hela vägen fram till en nivå studenter. "

kontors ursprung

White Elephant: En spel mans spinn på Secret Santa


Ursprunget till detta spel är överraskande, på arbetsplatsen.

"Såvitt vi vet, startade spelet i ungefär 1920-talet som ett kontorsbaserade händelse", säger Christensen, som skapade en vit elefant online-spel med sin hustru Sara, albinophantblog.com. "Bosses inte vill belasta sina anställda med ett högt prissatta semester gåva utbyte, men de ville inte avskräcka folk från att dela gåvor. Så de planat ut spelplanen med en prisgräns. Sedan, om det blev dum, blev det mer intressant.

"Ursprungligen flesta kallade det en Yankee swap. Sedan "White Elephant" blev namnet de flesta människor använder, eftersom denna term används för saker som har föga värde eller inte är önskvärda. "

Donna Steele, en kontoansvarig på James evenemang produktioner, en ledande part planerar företaget, är en förespråkare av den vita elefanten gåva utbyte.

"När medarbetare möts i en grupp, de inte alltid känner varandra väl", säger Steele. "Genom att göra grupp spel, du blanda alla de olika personer från samma organisation och du skapar en rolig relation. Det ger dig minnen; det ger dig saker att prata om och saker som ni har gemensamt. Plötsligt du har det laget kamratskap du inte har innan matchen. "

Den icke-kompetitiva karaktären av spelet är en av anledningarna till det bidrar till att binda medarbetare, föreslog Steele.

"Jag tror att skratt är alltid en bra distraktion", säger Steele. "Jag tror också om du har mer av en rolig, galen typ av spel snarare än en konkurrenskraftig som 5-a-side fotboll, som kräver kompetens, människor börjar på samma spelnivå och vem som helst kan göra det. Du är inte begränsa det till atletiska människor. "

Ändra upp

De Christen har utvecklat variationer på den vita elefanten gåva utbyte.

"En av våra favorit variationer spelar snurra flaskan", säger Christensen. "Du snurrar bokstavligen en tom flaska i mitten av gruppen, och vem den pekar på blir en sväng. Med denna variation, i stället för att få ett varv när ditt namn dras, kan du få flera varv. I den ursprungliga versionen, bara du får en andra sväng om din gåva har blivit stulen.

"Kom ihåg, kan du bara få en gåva på en gång", säger Christensen. "Så om flask landar på dig igen, måste du ge upp din gåva, handlar det eller öppna ett nytt. Du kan också skänka din gåva till någon som inte har en. Detta är roligt eftersom du kan säga varför de verkligen förtjänar denna fåniga gåva. "

Den höger / vänster Game är en gammal partyspel, traditionellt spelas av barn, med en gåva som du passerar runt. De Christen kombinera det med vit elefant gåva utbyte för en intressant ändring.

"Vi skapade en historia att gå med det, kallas" Lefty den vita elefanten ", sade Christensen. "Värden läser den och när ordet" gåva "visas, är ett namn dras och en gåva är vald. I stället för att ha stulit en gåva, följa historien och när ordet "vänster" kommer upp, alla öppna gåvor flytta en person till vänster eller till höger när "rätt" är i berättelsen. Det är en rolig variant. "

Andra varianter inkluderar en gräns för hur många gånger en gåva kan "stulna" medan vissa spel tillåter den person vars gåva fördes till bara välja från oöppnade högen.

En annan rynka är för den person som gick först ha en sista blick över hela samlingen av gåvor, båda öppnade eller oöppnade och göra ett sista drag.