När ska man beskära Sage?

När ska man beskära Sage?


Salvia är en träig perenn växt klassificeras som en subshrub. Ju äldre det blir tjockare och woodier stjälkarna får. Ny tillväxt har smidig stjälkar, men äldre tillväxt är hård. Sage växter bör bytas vart fjärde år så att det finns tillräckligt produktiva stjälkar att beskära och skörd. Sage växer aktivt under sommaren och blir vilande i kalla områden under vintern. I varma klimat, är salvia beskäras året att använda i kulinariska rätter, men det uppskattar en paus under vintern när det inte producera så mycket.

Spring Beskärning

När våren kommer, vilket varmare temperaturer med det, vänta tills nya blad från salvia växter börjar veckla ut. De kommer att öppna på befintlig stjälkar av anläggningen som övervintrat från föregående år. Det kan finnas bara stjälken ovanför dessa blad som inte producerar blad. Dessa kala stammar bör beskäras tillbaka precis ovanför de nya bladen.

beskärning Blommor

De som vill använda salvia i köket för kulinariska rätter ska beskära blommorna av salvia växter innan de öppnar. Detta uppmuntrar mer bladtillväxt och håller flyktiga oljor stark. Om allt annat prydnadsändamål, beskära blommor efter de blekna. Dessutom beskär hela anläggningen för att forma den vid denna tidpunkt.

Kvistnings New Tillväxt

Prune salvia efter betydande tillväxt har skett i slutet av våren eller försommaren. Ta bort en tredjedel av den nya tillväxten. Undvik att skära i den äldre vedartade delen av anläggningen, eftersom detta kan resultera i icke-produktiva grenar. Endast ta ny tillväxt. Lämna alltid tre lövnoder på botten av en stam. Sage bör aldrig skäras ända till marken; det kommer inte att återhämta sig.

Andra skörd Beskärning

Fortsätt att klippa blommor hela säsongen för att hålla oljor stark. I varma områden och några häftiga klimatregioner, det finns tillräckligt med tid att ta en andra beskärning som kommer att resultera i en annan skörd innan kallt väder kommer.

Falla

Sluta beskärning och skörd stora mängder salvia efter början av september i alla regioner. Beskärning uppmuntrar tillväxt och detta är den normala viloperioden för salvia. Det är dags för anläggningen för att förbereda sig för vintern. Fortsatt beskärning kommer att orsaka skador, men en tillfällig plockning av några blad för Thanksgiving middag är acceptabelt.