Idéer för uteplats blomma säng mönster

Idéer för uteplats blomma säng mönster


Uteplatser representerar avkopplande helger, familj tid, lugn och en plats att komma bort från allt. En väl utformad uteplats blomma säng kan också öka fastighetsvärden genom att lägga till färg och dimension till en annars dyster miljö.

Raised Bed

Idéer för uteplats blomma säng mönster


Upphöjda rabatter är enkla att konstruera, och deras höjd gör dem lättare att sköta än rabatter som är i jämnhöjd med ytan av uteplats. Designen är endast begränsad till de material som används för konstruktion. Material kan innefatta liggande timmer, loggar, PVC-rör, cement, tegel, asfaltläggare eller eventuella fasta byggmaterial. Du kan bygga en upphöjd bädd med en nivå, eller så kan du göra nivåer som ser ut som trappsteg, vilket ger dig fler alternativ för höjd i planteringar. Du kan göra en enkel upphöjd bädd med vanligt trä eller en mer utarbetad säng som gjorts med tegel eller asfaltläggare.

flush Bed

En blomma säng som är i jämnhöjd med ytan av uteplats tillåter fler alternativ för form och design av sängen, eftersom den inte behöver begränsas av byggmaterial. Blommorna kan tumla på altanen för att ge sängen en mer naturlig look samtidigt hålla fokus på uteplatsen. Lägga gatstenar längs kanten av en flush säng kommer att ge dina blommor utrymme att tumla utan omkörning uteplats.

Staket och Trellises

Idéer för uteplats blomma säng mönster


Lägga till en liten staket och spaljéer längs en eller flera sidor av din uteplats rabatten ger uteplats integritet och ger en plats för vining blommor att växa. Tillsammans med spaljéer, kan du lägga till valv och överhäng för att ge skugga till uteplats, vilket gör det mer användbart under de varmare delarna av dagen. Låta vining växter blomma overhead kommer att ge en tropisk lanai känsla till området.

Asian Garden

Idéer för uteplats blomma säng mönster


För en lugnande känsla, prova en lättskött asiatiska stenpartiet. Små, släta stenar flyter runt en större fokus sten eller kluster av stenar representerar rörelsen i havet runt öarna. Lägg till några krukväxter blommor eller vissa gränsanläggningar. Asiatiska trädgårdar införliva ibland en fontän eller koi damm att slutföra avslappnande effekt. I detta fall väljer mer tropiska blommor. Tänk på när du bygger din design som att lägga till en vatten-funktionen ökar underhåll som din trädgård kommer att kräva.

Klassiska modeller

Om ditt hus har en klassisk design, kan du prova en formell blomma säng runt uteplatsen. För en balanserad utseende, skapa matchande sängar på motsatta sidor av uteplatsen. Med denna stil, kan du infoga upphöjda bäddar och vattensängar för en mer dramatisk utseende. Lägg gatstenar som gångbanor och växt doftande marktäckare, såsom kamomill, mellan gatstenar. Detta tillför doft till en formell trädgård utan att leda ögat bort från prydnads planterats för visuell effekt.