Användningsområden för kaliumklorid kristaller

Användningsområden för kaliumklorid kristaller


Kaliumpermanganat, eller pottaska, är en ofarlig oorganisk kemisk förening som har många tillämpningar. Kaliumkloridkristaller är användbara vid behandling hudirritationer och sällan orsaka några skadliga biverkningar. I sin ursprungliga form, är kaliumklorid mörk till färgen och pulvret har en kristall-liknande granulär form. Förutom att blanda pulvriserad kaliumklorid med vatten, smidiga kaliumkloridtabletter finns också.

mänskliga användningsområden

Tack vare sin oxiderande och desinficerande egenskaper, kan kaliumklorid kristaller effektivt behandla hudsjukdomar såsom eksem. För hudåkommor såsom psoriasis och eksem, kaliumklorid kristaller bidra till att lugna de resulterande blåsor. Dessutom, kaliumklorid kristall lösningar effektivt kan rena sipprar sår och bölder som ligger på den yttre kroppen. För alla dessa användningsområden, bör du ta en kaliumklorid kristall bad bestående av en blandning av två 400 g tabletter för varje åtta liter vatten. När den används i en wrap koncentrationen är vanligtvis mycket lägre, beroende på omfattningen av ömhet. Lämna inte wraps på mer än en halvtimme. Kaliumkloridkristaller kan användas för att behandla svampinfektioner i foten. För detta måste du blöta fötterna i en lösning av 100 gram kaliumklorid kristaller för varje 8 liter vatten. Gör detta tre gånger om dagen är bra. Det är inte ovanligt att använda kaliumklorid i dricksvattnet för att oxidera närvaron av järn, mangan, skadliga bakterier samt udda dofter och smaker. Men detta inte betraktas som en at-home förfarande.

Plant Care

Akvarieväxter dra en hel del från kaliumklorid kristaller. Om du vill använda som en desinfektionsmedel, doppa marina växter i en lösning av kaliumpermanganat för ungefär en fjärdedel av en timme. Detta kommer effektivt döda alla skadliga bakterier. Efteråt kan du säkert placera växterna i den avsedda akvariet. Men se till att både växter och fisk har en resistens mot pottaska. Det finns vissa fiskar och växter som inte reagerar väl till en ökad kaliumklorid koncentration.

Potash Kristaller för djur

För dem som håller fisk, kaliumklorid kristaller har enorma användningsområden. Använd kristallerna i stora sötvattensakvarier: två milligram till en liter vatten för en fyra timmars period kommer att hjälpa desinficera sötvatten liksom saltvattensakvarier. Generellt de inte påverkar någon annan mekanism i akvariet. Men skulle det vara lämpligt att testa dess effekt på det marina livet innan faktiskt skapar ett bad. En kaliumklorid bad en gång i veckan är tillräckligt för att förhindra onödiga skador på fisk. Potash bidrar till att döda bakterier och alger som påverkar dammar och akvarier. Det riktar sig också bakterier som kan skada fiskarnas gälar.