Keramik hantverk för barn

Keramik hantverk för barn


Ge ett barn lite lera, fingerfärg och några modifierad skär- och skulptera verktyg och de kommer att tillbringa timmar blandning, valsning, bultande och forma fantasifulla varelser och andra objekt. Barn keramik hantverk tillåta dem att utforska principerna för grundutförande, såsom form, positiv och negativ utrymme och textur. De lär sig egenskaperna hos konstmaterial - hur de kan formas, ansluten monterade och färdiga. Keramik hantverk tillåta barn att använda sin fantasi, att skapa människor, djur och scener för användning i dramatisk pjäs.

Rulla dem ...

Keramik hantverk för barn


Ge varje barn en handflata boll av självhärdande lera och ett ark av vaxat papper. Låt barnen platta bollen med händerna. Tillhandahålla rullande stift eller längder av 1-tums dymling diameter stav och rulla leran tills den är 1 / 2- till 1/4-tums tjock. Demonstrerar användning av en plast kniv för att skära leran så att den har fyra raka sidor. Potter John Hester råder skära bredvid en linjal för att säkerställa raka linjer (referens 1, Steg 4, figur 4). Förklara för barn som en platt bit av formad lera kallas en platta. Ställ alla plattorna åt sidan för en till tre dagar tills lera torkar. Låt barnen iaktta sina plattor varje dag, notera färgförändringar från grått till vitt som leran förlorar mer fukt. Ge akrylfärger och tillåta barn att dekorera sin platta som önskas.

Ormar vid liv ...

Har varje barn kastar en andra handflata boll av lera tills det blir en 1/4 till 1/2-tums orm diameter. Visa hur man linda leran mot sig själv. Förklara att linda lera är ett sätt att göra plattor, fat, glasunderlägg och krukor. Har varje barn väter ett finger och gnugga längs spolarna tills linjerna är tillplattade bort på åtminstone en sida. Arizona State University Hershberger Institutet för design och konst förklarar "Vissa keramiker lämnar spolen designen syns på utsidan av sin kruka som ett designelement (Referens 2, aktivitet 3, par. 3)." Tillåta leran torka under en till tre dagar. Har barn observera deras lindad lera varje dag för att ta del av eventuella sprickor som öppnas längs spolen. Ge tjock lera glida så att barnen kan gnid in några sprickor att fylla dem. Tillsätt en till tre dagar torktid. Ge akrylfärger och tillåta barn att dekorera sitt hoprullade arbete som önskas. Låt färgen torka över natten eller längre om det är fuktigt.

Spela boll...

Ge varje barn en tredje boll av lera. Har barn peta ett finger i leran för att göra ett hål. Säg till barnen att vicka sina fingrar i leran bollen för att öppna hålet och göra sidorna av lera bollen tunnare, utan att bryta igenom leran. Lera bildas på detta sätt kallas en nypa pott. Ken George Brushy Creek keramik rekommenderar att när du gör en nypa potten, "Börja med att komprimera din lera till en boll med händerna ... om det blir stel eller visar sprickor, skiva upp och tillsätt en liten mängd vatten (Referens 3 , par. 1). " Placera alla krukor på en bakplåt på en hylla eller bord. Vänta två till tre dagar för leran att torka före målning.

Imponera på mig...

Låt barnen skapa en ny lera platta med hjälp av anvisningarna från den första aktiviteten. Visa dem hur man lägga stenar, blad, blommor eller andra texture föremål på ytan av plattan. Använd händerna eller en rulle för att pressa objekten i leran. Dra objekten bort för att avslöja de intryck. Förklara att trycka objekt i lera har använts i århundraden för att lägga textur till keramik.

Fri lek...

Låt barnen att ta två eller fler bollar av lera för att skapa ett objekt som de själva väljer, som innehåller någon eller alla av de fyra tekniker i de tidigare verksamhet. Uppmuntra barn att titta runt i rummet, utanför och i böcker eller tidskrifter för inspiration. Visa alla konstverken som produceras under fri lek på ett sidobord eller hylla. Visa barn exempel på olika stilar och epoker av konst från Thinkquest konstmotiv Guide (referens 4). Be dem att avgöra vilken typ av konst deras arbete liknar. Skapa etiketter för varje lera stycke med barnets namn, stilen konst det mest liknar, och vad barnet vill kalla sin konstverk. Inbjuder barn från andra klassrum, homeschool grupper eller fritidsgårdar till din utställning.