Vad är en tvätt trommel eller trommel bricka?

Vad är en tvätt trommel eller trommel bricka?


Tvätt trommels eller Trommel brickor, används främst inom gruvindustrin. Det finns stora industristora Trommel brickor som används för kommersiell utvinning och medelstora Trommel brickor för mindre jobb. Det finns även bärbara Trommel brickor som används i guld prospektering. De har två andra praktiska tillämpningar för användning utöver gruvdrift.

typer

Ett tvätt trommel, även hänvisad till som en tvättrumma, är ett cylindriskt långsträckt rör som används för att rengöra och separata oönskade ämnen från önskade substanserna. Duktyp tvätt trommels används ofta i gruvdrift. Arkimedes, eller omvänd spiral, är typ tvätt trommels vanligen används i guld prospektering och tvätta maskindelar.

Historia

Skruvtransportören uppfanns över 2000 år sedan av den antika grekiska vetenskapsmannen Arkimedes. Det var ursprungligen användes som en handpump för att dra vatten från Nildeltat för bevattningsändamål och för att pumpa vatten ur fartyg. Arkimedes, eller omvänd spiral, var tvätt trommels utformas utifrån denna gamla uppfinning.

Funktioner

Skärmtvättmaskiner trommels som används för kommersiell utvinning är stora maskiner som används för att tvätta fina partiklar av järnmalm, kol eller grus när de passerar genom maskinen. Tvätttrumsåll är försedd med stora metallskärmar som hanterar den slutliga separationen av den önskade produkten från den oönskade produkten. Det omvända helix eller Archimedes tvättning trommel är försedd med en omvänd skruven på insidan av röret. Det är ungefär som en jätte skruvar vände ut och in med gängorna eller åsarna kör upp på insidan av cylindern. Denna typ av tvätt trommel används ofta i guldgruvor och tvättmaskin delar. Trådarna är åtskilda för de bitar av guld eller maskindelar för att passa inom dem.

Fungera

Duktyp trommels är vinklade något nedåt så att materialet som tvättas och separeras färdas genom med en nedåtriktad lutning. Det material som bryts tvättas med vatten när den färdas genom cylindern. Speciella lyftare installerade inuti cylindern bistå i tvättprocessen genom att lyfta och blandning av materialet när det passerar genom. Den oönskat material som återstår efter tvättning separeras från malmen, kol eller grus i slutet av trumman med skärmar som är speciellt konstruerade och dimensionerade för att låta materialet som bryts för att släppa igenom i en tratt. Arkimedes trommel vanligtvis inställd på en uppåt vinkel. När den snurrar, trådarna bära metalldelar eller guldmynt upp cylindern. Delarna besprutas med rengöringsvätska då de färdas genom trumman för att tvätta bort fett och smuts. Guld är separerad från grus, smuts och andra oönskade material, när den sprutas med vatten när den passerar genom trumman. Smuts, grus och smutsigt vatten eller rengöringslösning utvisas från baksidan av det spinnande trumman under rengöring och separering av processen.

andra användningsområden

Trommel brickor används också i miljörestaureringsprocesser. De spelar en viktig roll i att avlägsna föroreningar från sand, jord och grus.