Vad är skillnaden mellan SE och SI i Nissan Murano?

Vad är skillnaden mellan SE och SI i Nissan Murano?


Den medelstora Nissan Murano är en lyx crossover-orienterad Sport Utility fordon som tillverkas från 2003 åtminstone till och med 2012, vid tidpunkten för publiceringen. De första generationens modeller genom 2007 presenterade grund S trim nivå, mellan SL och sportiga SE. Nissan inte producera en 2008 års modell. Vid den tidpunkt då andra generationens modeller debuterade 2009, Nissan omdöpt SE LE. Det fanns signifikanta skillnader mellan välutrustade SL och SE, men S-versionen var också väl utrustade.

Bakgrund

Nissans relation med Frankrike-baserade Renault starkt påverkat den första generationens Murano kropp styling. Dess mest framträdande var den massiva främre stötfångaren och grinande kromade grillen. Dess franska styling cues gjorde Murano en av de mest unikt designade SUV på nordamerikanska vägar. Alla tre utföranden fick en 245-hästkrafter 3,5-liters V-6 motor svingar 246 foot-pounds av vridmoment. Standard på de tre modellerna ingår en CD-spelare, sju-tums LCD-skärm, dual-zons klimatanläggning och en kontinuerligt variabel, eller CVT-växellåda. Alternativ för 2006 modellerna var justerbara pedaler, Bose stereo, DVD-baserade navigationssystem, takräcken och taklucka.

SL

Som lyx version av den 2006 Murano line-up, kom med 18-tums lättmetallfälgar, låsningsfria bromssystem, eller ABS, uppvärmda säten, en 60-40 bak fällbart säte, bakspoiler, kromade grillen, dimljusen SL , LCD-skärmen med backup kamera, sex högtalare ljudsystem med CD-spelare och krockgardiner. Lyx accenter ingår legering trim på mittkonsolen och instrumentpanelen och legering och läderklädsel på växelspaksknoppen. SL fanns i två- och all-wheel enheter.

SE

Den viktigaste skillnaden mellan SE och SL var SE kom bara i all-wheel drive. SE fått alla S och SE funktioner, och sedan tillsattes en manuell växling läge till CVT, sport-fjädring och borstad aluminium takreling. En stabilitet och antispinnsystem får fordonet att anpassa sig till ogynnsamma väder- och vägförhållanden. Även exklusiva för SE som standardutrustning var lädersäten, förarens minne i sätena, däcktryck övervaka systemet, högintensiva strålkastare och en taklucka. SE: s fyrhjulsdrift kombinerat med stabilitet och antispinnsystem överförs automatiskt 50 procent av dess vridmoment till bakhjulen i halt väglag. SE: s sport-fjädring presenterade styvare fjädrar, stötdämpare och stag som tillåts för ett bättre grepp på trottoaren.

Prissättning

Kostnadsmedvetna köpare i 2006 kan ha lockats till Murano S med sin £ 17.940 prislapp, men SL och SE-modeller var inte så långt ifrån varandra i kostnad. SL tvåhjulsdrift version säljs för £ 18.947, medan all-wheel drive modell som såldes för £ 19.987. SE allhjulsdrift hade ett pris på £ 20.605.