Hur man gör en hård gelatin

Hur man gör en hård gelatin


Om du är i behov av en rolig familjeaktivitet på billig eller en regnig dag projekt, tillbringa eftermiddagen gör knäppa gelatin hantverk för mindre än £ 3. Var kreativ med din plast skapelser. Från smycken och bilberlock till juldekorationer, är himlen gränsen. Använd din fantasi för att utforma en ny garderob tillbehör. Använd ett sugrör för att peta ett hål i din design och strängen på dina skosnören. Limma prydnad på framsidan av en födelsedag kort för att göra det 3-D. Var kreativ.

Instruktioner

1 Häll vattnet i kastrullen och tillsätt 5 till 7 droppar karamellfärg under uppvärmning på låg.

2 Lägg till alla tre gelatin kuvert och rör om tills innehållet är helt upplöst - cirka 30 sekunder. Stäng av värmen och låt blandningen stå och svalna något i 2 minuter för att inte smälta plastlocket.

3 Häll den förtjockade blandningen i lipped locket, t ex, ett lock kaffe kanister, och platta luftbubblorna med en sked. Skiktet av gelatin kan vara någonstans mellan 1/4 tum och 1 tum tjock. Låt den stå vid rumstemperatur under 30 till 45 minuter, beroende på tjockleken av skiktet. Den böjbara plastlock kan du enkelt slå ut den förtjockade gelatinet genom att trycka tummarna på baksidan av locket. Använd kakmått att mejsla ut former och ett sugrör för att peta hål för upphängning.

4 Placera böjliga former på kylning bladet och låt dem svalna och hårdna över natten.