Hur man kan beräkna vindlast på genomsläppliga staket

Hur man kan beräkna vindlast på genomsläppliga staket


När vinden träffar en solid staket, leds det över och runt staketet. Ett konkret block vägg är ett exempel på en solid staket. När vinden träffar en genomtränglig staket, kan det gå igenom stängslet samt över och runt den. En staketet är ett exempel på ett genomsläppligt staket. När vinden träffar antingen en fast eller genomsläppligt staket, sätter det en kraft på staketet kallas vindlast. Vindlast påverkar stängslet design.

Instruktioner

1 Bestäm högsta vindhastigheten i området där du vill att stängslet. "Guide Specifikationer för Design av metall Flaggstänger" innefattar en karta som visar maximala vindhastigheter i USA. Denna guide är utfärdat av American National Standards Institute och National Association of Architectural Metal tillverkare och finns tillgänglig online. Ta ett staket i en Midwestern område som ett exempel. Den maximala vindhastigheten finns 90mph.

2 Bestäm vilken typ av genomsläppliga staket du vill. Exemplet stängsel är kedjelänk.

3 Hitta en webbplats för att beräkna vindlast på vilken typ av genomsläppliga staket du valt. Många staket tillverkare har sådana platser. Vissa webbplatser kan du ange ingångar och sedan visa resultatet. Andra tillhandahåller dokument som beskriver hur man gör beräkningen. Fortfarande andra ger uppslagstabeller. Använd Hoover Fence Company plats i Referens 2 för exemplet.

4 Notera eventuella övriga insatser som krävs av webbplatsen. Erhålla dessa ingångar. Exemplet staket kommer att vara 3 feet tall och installeras i ett förortsområde.

5 Olika platser fungerar på olika sätt. Följ instruktionerna på webbplatsen för att få vindlasten. Till exempel, får den exponering kategori B från tabell 10. Därefter, med hjälp av exponering kategori B, en 3-fot staket höjd, och en maximal vindhastighet på 90mph, få vindbelastningsvärde q av 5,03 pund per kvadrattum från tabell 14.