Fjäder Aktiviteter för förskola

Fjäder Aktiviteter för förskola


Många barn hitta former, storlekar och färger av fjädrar intressanta. Lär dina förskolebarn om fjädrar genom att planera några aktiviteter, såsom spel och hantverk, för dem att göra hemma eller i skolan. Aktiviteter ge små barn en chans att använda sin fantasi och bygga finmotorik. Använd hantverk fjädrar för aktiviteter, som många djur fjädrar kan hysa bakterier.

Turkiet hantverk

Ge varje förskolebarn en kalkon målarbok. Efter att han färger bilderna, har han lim eller tejp fjädrar till målar ovanpå de befintliga kalkon fjädrar. Detta kommer att ge bilden en 3D-look. Barn kan också skapa en kotte kalkon genom att sätta en kotte på sin sida och tejpa eller limma fjädrar till den platta änden av kotte. Limma googly ögon på framsidan av den kotte. För extra dekoration, har barnen göra Turkiet fötter och en näbb med kraftigare papper att limma på kotte att slutföra ansiktet.

fjäder Bags

Enligt Family Fun webbplats, kan små barn fylla en lök påse med fjädrar för fåglar att använda som bomaterial. Tomma flera lök väskor och ge en till varje förskolebarn. Ge förskolebarn påsar med fjädrar för att fylla upp lök påsar. Använd garn från påsen för att knyta den stängs och hänga den i ett träd. Om påsen inte har garn, bifoga garn till toppen för att täta och hänga påsen. Andra material de förskolebarn kan lägga till häcknings påsen innefattar sträng, garn, torrt gräs, ludd och tygstyckena. Inga bitar bör vara över 8-inches lång eller så kan strypa några små fåglar. Fåglarna bör kunna dra de objekt enkelt genom påsen.

Målning hantverk

Låt dina förskolebarn måla med fjädrar. Ge varje barn ett stort ark kraftigare papper. Placera flera skålar av tempura färg på bordet. Barnen kommer att doppa fjädrar i färgen. Säg åt dem att använda sin fantasi och kreativitet för att måla med fjädrar. Lätt målning idéer för förskolebarn inkluderar regnbågar, former och siffror. För en annan idé, berättar förskolebarn att placera fjädrarna på kraftigare papper. De kan använda en pensel för att måla runt utsidan av fjädrarna. När de tar bort de fjädrar, är konturerna fortfarande på papperet.

vind~~POS=TRUNC

Förskolebarn kan använda sina egna andetag för att försöka blåsa fjädrar i luften. Ge varje barn en fjäder och berätta för honom att öva blåsa fjäder i luften. Efter några minuter, har en tävling för att se vem som kan blåsa sina fjäder i luften den längsta tid. När fjädern vidrör marken, är den spelaren ute ur spelet. För en variant, ge varje barn en kvadrat med kartong för att använda för att skapa vind att blåsa fjäder i luft i stället för barnen med att blåsa fjädern.