Hur du gör din egen kraftfull infraröd ljuskälla för mörkerseende övervakningskameror

Hur du gör din egen kraftfull infraröd ljuskälla för mörkerseende övervakningskameror


Infrarött ljus (IR) är osynliga för blotta ögat, men kan urskiljas av ett mörkerseende övervakningskamera som har tillräcklig optik och teknik inbyggd. Du kan göra din egen kraftfull infraröd ljuskälla som ger gott om belysning för mörkerseende övervakningskamera. Ett antal leveranser från en elektronikleverantör eller hobby butik kommer att behövas, vilket kommer vissa verktyg de flesta hushåll redan innehåller. Erfarenhet av att använda en lödkolv kommer också att vara till hjälp --- alla barn deltar i skapandet av IR-ljuskällan måste övervakas också.

Instruktioner

1 Dra spetsen av en av de magiska markörer med käftar en tång. Förfoga över spetsen och innehållet i magisk markör inuti en papperskorgen kärlet. Utplåna insidan av magisk markör med en pappershandduk och kasta handduken i papperskorgen kärlet.

2 Mät längden på magisk markör. Borra ett hål i sidan på halvvägs med den bärbara borr. Slipa de inre kanterna med borrkronan till lätt förstora storleken på hålet. Putsa av kupolen i det infraröda (IR) LED med sandpapper.

3 Separera de två delarna av LED-hållare genom att skruva muttern och brickan från botten. Kasta den övre delen av LED hållaren i papperskorgen.

4 För in de två tapparna på undersidan av LED i de två hålen i den nedre delen av LED hållaren. Applicera en droppe av bindning lim till vart och ett av hålen från botten för att säkra stiften i läge. Låt bindning lim inställd för en timme innan du fortsätter.

5 Blacken en av de tre elektriska ledningar med svart magi markör. Strip en halv tum av isoleringen bort av varje ände av den nu svärtade tråd med hjälp av Avisoleringstänger. Skala av isoleringen på de andra två trådar på samma sätt.

6 Värm upp lödkolven i fyra minuter. Löd en ände av en av de två trådar som inte har svärtade för att den längre av de två stiften på undersidan av lysdioden. Låt lodet svalna en minut.

7 Löd en ände av svärtade tråden på det andra stiftet på undersidan av lysdioden. Låt lodet svalna en minut.

8 Sätt i batteriet i batterihållaren, rada upp de positiva och negativa märkta sidor av batteriet med samma namn märkt text i batterihållaren.

9 Löd den fria änden av den svärtade ledningen till den negativa märkta kontakt på batterihållaren. Låt lodet svalna en minut.

10 Trä den fria änden av den icke-svärtade tråd genom den öppna änden av den magiska markören och ut genom hålet i sidan.

11 Löd ena änden av den andra icke-svärtade tråden till den positiva märkta kontakt på batterihållaren. Låt lodet svalna en minut.

12 Trä den fria änden av den icke-svärtade tråd genom den öppna änden av den magiska markören och ut genom hålet i sidan.

13 Solder var och en av trådarna som ligger utanför hålet i sidan av magisk markör till en av de två kontakterna på tryckknappen mikrobrytare. Låt lodet svalna en minut. Koppla ur lödkolv.

14 Applicera bindning lim till botten av tryckknappen mikrobrytare. Håll brytaren mot bindning lim under två minuter innan släppa taget. Låt bindning lim inställd för en timme innan du fortsätter.

15 Skjut batterihållaren i den öppna änden av den magiska markör. Applicera bindning lim runt kanten av den öppna änden av den magiska markör. Håll ned på LED hållaren mot bindning lim under två minuter innan släppa taget. Låt bindning lim inställd i två timmar.

16 Gör en andra IR-ljuskälla på samma sätt. Fäst de två IR-ljuskällor tillsammans med remsor av tejp så att mikrobrytare är sida vid sida och IR-lysdioder står inför i samma riktning.