Hudsjukdom i Rottweilers

Hudsjukdom i Rottweilers


Rottweilern är en populär hundras som har sitt ursprung i Tyskland. Mer än två tusen år sedan, har rottweilers används av romarna att fösa boskap. En stark och muskulös hund, Rottweilern väger så mycket som 55 kg (121 pund) när fullvuxen. En vuxen kommer att nå en höjd av 70 cm (27,5 tum). Livslängden för en rottweiler är typiskt omkring ett decennium. Rottweilers är mycket intelligent och lojal till sina ägare. De kan dock vara aggressiva mot främlingar. Ett antal hudsjukdomar kan påverka Rottweilers.

Parasiter och protein

Rottweilers är benägna att svampinfektioner. En av de vanligaste typerna är dermatofytos. Det är mycket bättre känd som ringorm. En mycket smittsam tillstånd, ringorm resultat från svampar som foder i parasit sätt. Svamparna lever på ett protein som kallas keratin. Detta är den huvudsakliga komponenten i det yttre lagret av huden. Keratin finns även i håret. Svampar invaderar vapens en rottweiler, som orsakar röda, runda fläckar visas på huden. I många fall, rensar villkoret upp utan behandling, vanligtvis i flera månader. Ihållande fall behandlas med anti-svamp schampo och krämbaserade, topiska medel.

Mange och kvalster

Mange är ett tillstånd som orsakas av en form av leddjur som kallas ett kvalster. Det finns två olika typer av kvalster som utlöser skabb hos en rottweiler. Demodex canis är ett kvalster som leder till Demodikos i rottweilers. Detta är ett tillstånd som gör huden kliande och inflammerad. Fläckvis håravfall inträffar också. Sarcoptes scabiei canis är ett kvalster som gräver in i huden hos rottweilers. Resultatet är rävskabb. Utbredd håravfall och svår hudinfektion är vanliga. Skabb hos Rottweilers behandlas med anthelmintika: mediciner som avger de invaderande kvalster.

Riskerna med allergier

Födoämnesallergier kan orsaka Rottweilers att utveckla kliande utslag på huden. Allergier mot mejeriprodukter och kött är de vanligaste. Roten till problemet är det protein som finns i livsmedlet. Proteiner framkalla en reaktion i immunsystemet av Rottweilers med matallergier. Kroppen reagerar genom att angripa proteinet med histaminer. Detta orsakar den allergiska reaktionen och dess åtföljande symptom. Hudirritation och små, röda knölar på ytan av huden är inte ovanliga tecken på en födoämnesallergi i en rottweiler. Identifiera och eliminera livsmedels objekt som orsakar allergier kommer att förhindra ytterligare utbrott.

Bakterier och huden

Bakterieinfektioner är viktiga källor till hudsjukdom i Rottweilers. De orsakar både smärta och stress. Staphylococcus intermedius är en bakterie som finns i huden hos Rottweilers. Normalt är närvaron av denna speciella bakterier inte en orsak till oro. Om däremot har en kraftigt nedsatt immunförsvar en rottweiler, snabbt tar bakteriell infektion hålla. Det finns flera symptom av Staphylococcus intermedius infektion. De är mörkfärgning av hudfärg, hudrodnad, inflammation och irritation. Regelbunden schamponering av hundens päls, i kombination med en kurs av föreskrivna antibiotika, kommer att klara upp infektionen.