Hur man tar bort en lås från en dörr

Hur man tar bort en lås från en dörr


Ta bort ett lås från en dörr är så enkelt som att ta bort ett par skruvar. Där människor ibland har problem är att lokalisera skruvarna de behöver för att ta bort. För dekorativa och säkerhetsskäl, många låstillverkare "gömma" skruvarna bakom metallplattor. Räkna ut hur man tar bort de dekorativa plattor tar lite detektivarbete och trial and error. Var noga med att inte använda för mycket kraft om du planerar att använda låset igen.

Instruktioner

1 Lås upp dörren och öppna den.

2 Ta bort eventuella skruvar som är synliga. Kontrollera båda sidor av dörren samt på sidan av dörren där metallspärrplattor finns. Detta steg kan vara allt som är nödvändigt att ta bort låset.

3 Titta på handtaget, under handtaget eller lås och på ytan av låset för eventuella spår som skulle passa en liten skruvmejsel eller syl. När skruvar syns inte, de är oftast täckt med ett lock som kan tas bort genom att sätta in en liten skruvmejsel i spåret och poppar den. Det kan också hållas på plats av en liten skruv som kallas "låsskruv" som måste lossas. I sällsynta fall kan du bara behöver dra bort det.

4 Ta bort eventuella extra skruvar du hittar "dolda" på dörrlåset.

5 Börja isär låset när skruvarna tas bort. Helt enkelt dra bort från dörren. Detta inkluderar att dra ut spärren från sidan av dörren.