Hur att rensa en säkerhetskopierad handfat

Hur att rensa en säkerhetskopierad handfat


Igensatta VVS rör orsakar spillvattnet att backa upp i vasken kan vara ett jobb för en rörmokare, eller så kan du spara pengar och försök att rensa diskhon själv. Beroende på vilket system, kan du behöva använda VVS kemikalier som är säkra för septiktankar. Innan tillgripa bekostnad och lukten av avlopp rengöringsmedel, kolvar och dränerings ormar kan lösa problemet utan starka kemikalier.

Instruktioner

1 Montera kolven över diskhon sjön samtidigt bär arbetshandskar. Om du har en dubbla handfat, sätt i proppen i den andra avloppet.

2 Tryck in kolven hantera upp och ner för att skapa ett sug som kan rubba täppa och låta den säkerhetskopierade vattnet rinna normalt.

3 Ta bort kolven och styra spets av ett avlopp orm i vasken tills du känner motstånd. Veva handtaget på dränerings ormen att rotera skruven på slutet, inuti röret. Håll veva tills handtaget kan vridas lätt, vilket är ett tecken på att du har drivit igenom täppa, och sedan tillbaka skruven ut.

4 Kör varmvatten från kranen ner i avloppet för att rensa röret, om det fortfarande igensatt.

5 Häll den rekommenderade mängden avloppsrensnings direkt i diskhon hål på grundval av instruktioner tryckta på avloppsrengöringsprodukt. När önskad väntetiden har passerat, kör hett vatten i avloppet för att rensa täppa. I de sällsynta fall att röret fortfarande inte klart, täppa kan vara djupare i din VVS än vad som kan uppnås med konsumentverktyg. Kontakta en rörmokare för reparationer.