Klimakteriet och ingefära

Klimakteriet och ingefära


Ingefära har använts i århundraden i matlagning och i örtmedicin, särskilt traditionell kinesisk medicin. Den har en stark, kryddig smak och har en vasodilaterande effekt på kroppen, vilket betyder att den gör att blodkärlen att expandera vilket ökar blodflödet, något som alltid är bra för kroppen. Denna fysiska effekt kan ha positiva eller negativa konsekvenser för behandling av symptom på klimakteriet.

Vad är ingefära

Ingefära eller ingefära, är en rhizom av ingefära växt som växer naturligt i Kina och Indien. I historien har hyllats som allt från ett afrodisiakum ett botemedel mot pesten. Enligt webbplatsen My-Menopause-Solutions.com människor i Västeuropa använde det som en krydda sedan den 9: e århundradet. Idag ingefära är lätt tillgänglig i stormarknader överallt. Det är förpackas och säljs i en mängd olika sätt, inklusive färska, torkade, inlagda, i drycker, i pulverform och kristalliserades eller sockrade.

Ingefära och illamående

Ginger lugnar illamående, säger University of Maryland Health Centre i USA därför en kvinna som lider av illamående som ett symptom på klimakteriet kan ta ingefära att avhjälpa sin magbesvär. Kvinnor kan ta några klunkar ginger ale eller förpackade ingefära te tillsammans med kex. Hon kan göra färsk ingefära te genom att hälla kokande vatten över några färskriven ingefära och låt dra i några minuter. Däremot kan för mycket ingefära förbrukas alltför snabbt faktiskt orsaka magbesvär. Ta ingefära långsamt och med måtta.

Ingefära och värmevallningar

Enligt herbalist Anne Salazar Dunbar från The Natural Life hemsida, har traditionell kinesisk medicin som färsk ingefära är ett botemedel mot värme och torrhet medan torkad ingefära är ett botemedel mot kyla och fukt. Därför använder dessa antaganden, torkad ingefära skulle sannolikt sätta på värmevallningar. Till exempel kan torkad ingefära i en middag entrée initiera värmevallningar. Å andra sidan, kan färsk ingefära faktiskt lindra värmevallningar enligt vissa kvinnor. Detta kan förklara varför många kvinnor rapporterar att regelbunden, måttlig konsumtion av kanderad ingefära, en icke-torkad form, lindrar värmevallningar.

Ingefära och sömnlöshet

Sömnlöshet är en av de mer plågsamma symptom på klimakteriet. Enligt MayoClinic.com, kan en del av orsaken till sömnlöshet inkluderar nattliga svettningar, eller nattliga värmevallningar. Därför, om färsk ingefära lindrar värmevallningar för vissa kvinnor, det kan också lindra sömnlöshet. Dessutom, ingefära bad främja god sömn samt. Kvinnors klimakteriet Hälsan rekommenderar att lägga till två matskedar av ingefära i ett varmt bad en gång i veckan för att få en god natts sömn och vaknar upp utvilade.

Ingefära och allmänna hälsa

Klimakteriebesvär kan minimeras om en kvinna har god hälsa. Ingefära kan bidra till att främja en sådan hälsa i en mängd olika sätt. Regelbunden ingefära konsumtion kan bidra till stress relief och lång livslängd. Det är en matsmältningen och anti-inflammatorisk. Det hjälper kroppen att avgifta och upprätthålla god cirkulation. En ingefära bad en gång i veckan gör att kroppen svettas, släppa toxiner och främja frisk hud, säger My-Menopause-Solutions.com.