Hur man byter Nedre Kulled på en 2000 Dodge Neon

Hur man byter Nedre Kulled på en 2000 Dodge Neon


Dodge Neon infördes först 1995, och hade både Dodge och Plymouth namn. Neon var den sista bilen som någonsin bära Plymouth namnskylten när Plymouth eliminerades under 2000. 2000 Neon var utrustad med en 2,0-liters, in-line, 4-cylindrig motor. Den har en oberoende främre hjulupphängningen. Kulleder på 2000 Neon är den primära svängande och roterande fogar mellan hjulnavet, styrning och fjädring delar. Den nedre kulleden accepterar majoriteten av fordonets vikt under körning och kurvtagning.

Instruktioner

1 Ta det initiala vridmomentet från hjulmuttrarna på den sida av Neon som du kommer att arbeta med. Använd ett däck järn för att lossa muttrarna. Höj sidan av bilen du arbetar vidare med en 2-ton jack eller en jack med större kapacitet. Placera jack ställning under ramen kenan på framsidan av Neon. Hjälpramen är den avsmalnande ram som också är känd som vagga motorn. Ta bort hjulet från Neon på sidan av bilen som du arbetar med.

2 Ta bort bromsok monteringskonsolbultar från den bakre delen av bromsenheten, med hjälp av en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar. Konsol bultar inte bromsok bultar, men är bultarna till konsolen som håller bromsoket på plats. Ta bort dessa skruvar kommer att spara tid, snarare än att ta bort bromsoket separat. Vrid skruvarna moturs tills du kan ta bort dem för hand.

3 Sätt i en pry bar mellan toppen av bromsrotorn och bromsoket. Bända bromsok fri från bromsaggregatet. Hänga bromsok och konsolaggregatet från en av de spiralfjäderstegpinnarna på framsidan av neonet, med användning av ett höghållfast stål krok eller en metallklädhängare. Låt inte bromsoket och konsolen hänga fritt eller du kommer att skada gummislangen mellan den bakre delen av bromsok och ramen för Neon.

4 Ta bort bromsrotorn från Neon hand. Installera en 32-millimeters axelmuttern uttaget på slutet av en halv-tums Ratchet eller breaker bar. Vrid axelmuttern i centrum av hjulnavet moturs, till dess att ytan hos muttern är i jämnhöjd med den yttre kanten av CV axeln.

5 Hammer slutet av CV axeln för att driva den bakåt genom hjullagret, med hjälp av en stor gummiklubba. Med axelmuttern i jämnhöjd med änden av axeln kommer att säkerställa att du inte skadar eller "svamp" i slutet av CV axeln, vilket axeln att behöva bytas ut. Hit slutet av axeln flera gånger tills det dyker fri från hjullagret. Ta CV axelmuttern helt från slutet av CV axeln.

6 Ta bort den nedre kulleden kronmuttern med en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar. Vrid muttern moturs med spärr med en hand, samtidigt som driver CV axeln tillbaka genom hjullagret för att skapa utrymme för Ratchet och uttag. Ta bort muttern helt från den nedre kulleden.

7 Slå yttre främre hörnet av den nedre styrarmen, med hjälp av en hammare. Du vill träffa den nedre styrarmen nedåt och mot baksidan av Neon. Fortsätt slående lägre länkarm tills lägre kulleden poppar fria från styrspindeln. Hit lägre kulleden nedåt genom den nedre styrarmen, när den är fri från styrspindeln. Den nedre kulleden hålls till styrspindeln med muttern, och den nedre styrarmen genom friktion. Att slå kulleden nedåt gör det möjligt att poppa fri från lägre styrarmen.

1 Lyft upp den nedre styrarmen nära styrspindeln med hjälp av en 2-ton jack under armen för att lyfta den. Sätt in den nya nedre kulleden genom botten av den nedre styrarmen, uppåt och genom monteringshålet i styrspindeln. Du kan finjusteras för de nedre styrarmen och styrning knoge hål, med hjälp av domkraften att manövrera lägre styrarmen på plats. Montera den nedre kulleden mutter på den övre änden av kulleden och dra åt muttern med en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar.

2 Sänk domkraften när du har lägre styrarmen och kulleden montering korrekt monterad. Tryck CV drivaxeln mot dig från bakom styrspindeln och installera 32-millimeter axelmuttern på axeln. Dra åt axelmuttern på axeln med hjälp av en halv-tums enhet momentnyckel för att dra åt axelmuttern mellan 90 till 110 foot-pounds.

3 Montera bromsrotorn tillbaka på hjulnavet för hand. Installera tjocklek och tjocklek fäste montering över rotorn. Sätt och dra åt bromsok fästet bultarna mellan 60 och 70 foot-pounds av vridmoment, med hjälp av en certifierad momentnyckel och uttag.

4 Placera framhjulet tillbaka på Neon, och dra åt bultarna så att de ligger tätt. Lyft Neon bort av stödfoten och ta bort stödfoten. Sänk Neon marken. Dra åt hjul muttrarna mellan 90 och 110 foot-pounds med hjälp av en certifierad momentnyckel.