Felsökning och reparation en Maytag tvättmaskin

Felsökning och reparation en Maytag tvättmaskin


Maytag tvättmaskiner måste servas över tiden. Vanliga problem som dränering eller spinning frågor, kan snabbt åtgärdas med enkla, felsökningstips. Större problem, som ett avlopp läckage, till exempel, kan kräva ersättning av Maytag dränerings delar. Har din Maytag tvättmaskin manual redo att hjälpa dig att lösa dessa ibland modellspecifika problem. Kontakta tillverkaren för reservdelar som är lämpliga för din Maytag tvättmaskin.

Instruktioner

1 Bedöm lasten. Överbeläggning din tvätt med alltför många kläder (eller inte tillräckligt) kan påverka vattenfyllning. Se också till att fördela kläder jämnt före användning.

2 Ta reda på om brickan är ansluten till vägguttaget. Återställa brytaren om det behövs.

3 Ta bort alla veck från avloppsslangen. Rensa verktyget badkar avloppet vid behov.

4 Stäng brickan lock säkert att lägga tryck på locket omkopplaren. Locket omkopplaren hindrar brickan från operativsystemet när locket är öppet. Om den är stängd men fortfarande inte fungerar, kan växeln vara defekt. Enligt Maytag, brickan inbyggda fel funktion kommer att hålla den från spinning eller dränering tills locket omkopplaren ersättas. Kontakta en auktoriserad Maytag leverantör för att få hjälp om du misstänker en felaktig lock switch.

1 Undvik överbeläggning din last; en obalanserad, tung last kan bidra till överdriven vatten fyllning som kan läcka. Skjut brickan bort från väggen för att se baksidan. Kontrollera om vattenslangen är ordentligt ansluten till maskinen.

2 Byt ut hela slangen om du ser punkteringar. Om slangen är i gott skick, byt bara den interna brickor. Investera i ny stål eller plast yttre baljor om de rostiga, punkterade eller split.

3 Skruva av åtkomstpanelen och leta efter läckor i det interna utrymmet som maskinen fylls. Om läckor visas som cykeln fortsätter, byt pumpen. Stäng av brickan och koppla bort den från eluttaget. Försiktigt luta brickan uppåt för att komma åt under enheten använda en domkraft så brickan inte välter när du utför arbetet.

4 Lossa de två motorfästbultar med en skiftnyckel för att minska spänningen på remmen. Koppla bort pumpslangen och skruva dess monteringsbultar med en momentnyckel. Lossa remskiva med händerna. När hela pumpen och slangen tas bort, installera den nya pumpen genom att först, skjuta pumpspaken i agitatorn platsen och anpassa bältet med remskiva.

5 Rikta in skruvhålen och dra åt fästskruvarna. Anslut alla slangar och snäpp i klämmor. Dra mot motorn för att skapa spänning på bandet, sedan dra den bakre motorfästbult. Fästa monteringsbulten ligger på motorns motsatta sida. Placera brickan tillbaka på golvet och koppla in den igen.