Hur hänga tunga gardiner

Hur hänga tunga gardiner


Gardiner gjorda av tungt material kan blockera ljus från att komma in dina fönster mer effektivt än en ren och lätt material gardin, men de tyngre Gardiner har sina nackdelar. Den extra vikten av materialet kräver att du ägna mer arbete åt hängande processen. Om du inte ordentligt förankra gardinerna på väggen, kan de falla ner. Ditt hårda arbete kommer att löna sig, men när du tar en titt på din nya gardiner.

Instruktioner

1 Mät bredden och höjden på det fönster du kommer att hänga gardiner över. Din gardinstång bör vara minst 12,5 cm (5 tum) längre än ditt fönster är bred.

2 Köp en kraftig gardinstång som kan stödja vikten av dina gardiner. En tunn aluminiumgardinstång kommer inte alltid klippa det, så välja en starkare gardinstång tillverkad av en mer pålitlig metall såsom stål.

3 Kör en stud detektor över väggen där du kommer att hänga gardinen. Tunga gardiner behöver en stark förankring, så du kommer att behöva fästa din gardinstång fästen direkt till reglarna i väggen. Lätt markera dubbar med en penna så att du kan hitta dem senare.

4 Välj en plats för din gardinstång fästen beroende på placeringen av väggreglar. Använd bultarna som finns på vardera sidan av fönstret så att din gardin kommer att spänna över avståndet över fönstret.

5 Mät längden på dina gardiner att veta hur högt du måste placera konsolerna. Om gardiner når hela vägen ner till golvet, kan de orsaka problem. Installera gardinstång fästen så att dina gardiner hänga minst 7,5 cm (3 tum) från golvet medan de fortfarande täcker hela fönstret.

6 Markera lämplig plats för gardinstång fästen med hjälp av en penna. Platsen beror på placeringen av reglarna och höjden du kommer att hänga gardiner. Se till att de två varumärkena är nivån på båda sidor av fönstret så dina gardiner inte hänger snett.

7 Håll dina fästen på väggen där du tänker installera dem. Markera platsen där du kommer att behöva installera en skruv med en blyertspenna. Ta ner konsolerna.

8 Pierce väggen med en spik på varje plats där du kommer att sätta in en skruv för att hålla konsolerna. Hålet behöver endast vara 6 mm (1/4 tum) djup.

9 Håll konsolen på plats igen. Linje starthålet med skruvhålet och sätt in skruvarna genom hålet för att förankra fästet på väggen (gör detta för alla parentes).

10 Fäst gardinerna till gardinstång. Olika gardiner kommer att ha olika hängande metoder, så undersöka dina gardiner för att bestämma hur de ska hänga på gardinstången.

11 Lyft stången till konsolerna och låt den vila på dem. Vänta några minuter, redo att fånga gardiner i fall de faller. Testa robusthet av konsolerna genom att försiktigt rycka på ändarna av gardinen för att se om de kommer att falla.