Hur man rengör lammskinn

Hur man rengör lammskinn


Lammskinn, ibland känd som fårskinn, kommer från huden av ett får. Det används för att producera många lädervaror, inklusive mattor, stolsöverdrag, hattar och stövlar. Inte bara har den isolerande egenskaper, är lammskinn också tros ha många hälsofördelar. Liggande på en fårskinn filt kan bidra till att förebygga liggsår för sängliggande patienter; luft kan cirkulera genom ullen och lindra fuktproblem. Oavsett vad du använder din lammskinn för, krävs det en särskild omsorg för att hålla den ser sitt bästa.

Instruktioner

1 Kontrollera skötselråden på lammskinn objekt för specifika tvättråd.

2 Lägg ull tvättmedel till tvättmaskinen. Kontrollera att tvättmedel är utan enzymer och blekmedel. Ställ din maskin till en ylletvätt eller mild cykel och tvätta ditt objekt. Undvik att använda kommersiella tvättmedel, vilket kan beröva lammskinn dess naturliga oljor, vilket det sköra vid beröring. Köra en rotationscykel för att bli av med överflödigt vatten. Tvätta små lammskinn objekt, till exempel handskar och babytillbehör, hand i ljummet vatten inte varmare än 108 F med en mild flytande tvättmedel.

3 Lägg ditt objekt platt eller hänga den över en stol utomhus men hålla den från direkt solljus. Omforma det medan det fortfarande är fuktig. Hålla den borta från direkta värmekällor, såsom en kylare, och aldrig använda en torktumlare.

4 Borsta ullen försiktigt medan den fortfarande är fuktig, med hjälp av en tråd katt eller hund borste. Upprepa när det är torrt för att ge den en fluffig textur.