Hur man ansluter en elektrisk generator till ett hus elsystem

Hur man ansluter en elektrisk generator till ett hus elsystem


Om du bor i ett landsbygdsområde, ledningar en backup generator till ditt hus panel kan hålla vattenpumpen och andra livs förnödenheter som arbetar i händelse av ett strömavbrott. För att åstadkomma denna uppgift på ett säkert och lagligt, enligt Pacific Gas and Electric Company (PG & E), måste du installera en överföringsbrytare som kopplar ditt hus från kraftledningar när generatorn är igång. Detta skyddar reparatörer som arbetar på kraftledningarna och skyddar också generatorn ifall strömmen kommer tillbaka på när det körs.

Instruktioner

1 Koppla bort panel från kraftledningar. Du kanske kan lossa kablarna från elektriska mätaren, eller så kan du behöva ringa kraftbolaget och be en representant för att tillfälligt koppla bort strömmen till huset. Om du är osäker på hur man ska gå, konsultera en behörig elektriker.

2 Installera en överföringsbrytare panelen. Enligt PG & E: s rekommendationer, bör det vara en dubbel-polig, dubbelhandtag kan hantera två 120-volts tjänster kablarna. Det är dubbel-polig eftersom det befogenheter två kretsar samtidigt och dubbel kasta eftersom det inte är en enkel på / av-knapp, men en switch som kopplar en elektrisk väg och koppla bort andra. Skruva omkopplaren säkert till en medlem vägg eller inramning.

3 Koppla de röda och svarta tjänstelinjer från panelen och mata dem till en knockout hål i ena änden av brytaren. Anslut varje kabel till en av mässings klackarna nära hålet genom att skruva klacken med en skruvmejsel, utfodring i kabeln och dra åt klacken.

4 Mata två kablar genom knockout hålet i mitten av lådan och fästa dem till switchens två vanliga terminaler. Kör dessa kablar tillbaka till panelen och fäst dem på mässings klackarna som du tog bort kablarna tjänster. Använd kablar som är i samma storlek som kablarna tjänster.

5 Feed två flera kablar genom en knockout hål i änden av omkopplingsmittemot en genom vilket du matade kablarna servicepersonal. Fäst dessa kablar till de återstående två klackarna, köra dem till en permanent standby-generator, sedan koppla dem till generatorns mässing terminaler. Storlek kablarna som du kör till generatorn i enlighet med lokala föreskrifter. Staden Roseville, Calif., Till exempel, anger 10-gauge kabel som ett minimum.

6 Ställ omkopplaren så kraftledningar är anslutna, sedan slå på strömmen igen för att aktivera panelen. När du vill använda generatorn, dra i spaken för att frigöra kraftledningar och engagera generatorn innan du slår på den.