Hur man ska täcka köksbänkar

Hur man ska täcka köksbänkar


Laminat är en slitstark och lätt att rengöra material som används för köksbänkar, men över tiden bänkskivor kan bli bleka eller föråldrade. Köksbänkar kan täckas med nya laminat så länge ingen del av den ursprungliga skalar upp. Det är viktigt att avlägsna alla fixturer såsom sänkor eller tvål automater och att ordentligt förbereda den ursprungliga ytan för att säkerställa korrekt installation och vidhäftning av den nya laminatet.

Instruktioner

1 Använd en elektrisk slipmaskin med 50-slippapper till sand bänkskivan. Se till att alla ytor är konsekvent uppruggade.

2 Torka av bänkskivan med en trasa fuktad med ett universalrengöringsmedel och avfettningsmedel. Se till att alla slipdammet har gått.

3 Placera laminatskivor ovanpå bänkskivan och gå under och spåra konturerna.

4 snitt längs spåras linjer med en sticksåg eller en mattkniv.

5 Använd en pensel för att tillämpa lager av klister till både bänkskivan och baksidan av laminatet.

6 Ställ dymlingar, placerade 30 cm (12 tum) från varandra, på bänkskivan och placera det nya laminatet ovanpå dymlingar. Pluggarna kommer att hålla kontaktcementtäckta ytor från att fastna vid varandra medan man får laminatet i rätt läge. Ta bort pluggarna när laminatet är i läge.

7 Rulla en laminatrullen över hela ytan för att trycka det nya laminatet ner.

8 Täck kanterna med laminat remsor som skärs för att passa tjockleken på arbetsbänken. Använda en pensel för att applicera två lager av klister till kanten av bänkskivan. Låt båda rockar torka enligt den tid som anges i tillverkarens anvisningar. Applicera ett skikt på baksidan av de laminatremsor och tryck dem på plats.

9 Låt klister helt inrättas.

10 Använd en metall-fil för att jämna ner några ojämna kanter och hörn.