Hur att skilja sand och grus

Hur att skilja sand och grus


Grus är grövre än sand och beroende på storleken av sand och grus som du vill dela, måste du hitta en sil för att göra jobbet. Inom byggverksamheten, driver grus genom en rad olika storlekar skärmar som byggs på en transportör. De stora stenar ovanpå trådnätet medan de mindre partiklarna faller igenom i vänt lastbilar. För en vanlig människa, behöver du inte utarbetad utrustning för att separera grus från sanden. Du kan göra din egen silanordningen på några minuter.

Instruktioner

1 Lägg en bit plast eller presenning på marken. Ovanpå detta genom att placera flera fem-gallon hinkar eller en trälåda ram. Plasten kan fånga vad hinkar missa.

2 Hitta en kraftig trådnät. Hålen i maskorna behöver vara tillräckligt fin för att separera sand från grus. Välj en skärm som inte kommer att buckla eller böja under tyngden av grus du sätter på den. Om du inte har mycket sand och grus för att separera, använda ett fönster på skärmen. Placera över tunga skärmen så att den inte böjs eller faller isär. En durkslag används för köket fungerar också.

3 Placera skärmen under flera hinkar eller en provisorisk ram för att hålla skärmen från marken.

4 Häll grus och sand blandningen på toppen av skärmen. Skaka skärmen för att filtrera de mindre partiklarna. Använd dina händer för att sprida grus runt över högst upp på skärmen. De mindre partiklarna kommer att falla igenom, lämnar större stenar ovanpå. Använd handskar för att skydda händerna bildar vassa stenar.

5 Ta bort de större bitar av grus och placera dem där du vill ha dem.

6 Upprepa processen tills du har separerat så mycket sand och grus som du behöver.