Hur man rengör en läderband för ett armbandsur

Hur man rengör en läderband för ett armbandsur


Rengöring av läderarmband på klockan är en viktig underhållsarbete för att hålla lädret i optimalt skick. Bandet absorberar lukt och svett från huden som orsakar fula skador på läder, såsom fläckar och sprickor. Dessutom, luftföroreningar och fettfläckar orsaka missfärgningar och en smutsiga utseende till läder. Du kan undvika för tidigt slitage på läderarmband genom att upprätthålla en veckostädning förfarande som hjälper till att förlänga livslängden på lädret.

Instruktioner

1 Ta bort läderband från armbandsur enligt tillverkarens anvisningar. Torka båda sidor av läder med en luddfri trasa för att avlägsna lös smuts och dammpartiklar.

2 Skölj duken under rinnande vatten och vrida ur trasan tills endast kvarvarande fukt kvar. Täck pekfingret med trasan och doppa fingertoppen i en burk av sadel tvål, lätt smetar duken med läderrengöring.

3 Applicera sadeln tvål i en cirkelrörelse längs båda sidor av läderremmen. Arbeta tvålen i armbandet till både rena och ge näring åt lädret.

4 Fukta en ren luddfri trasa i vatten. Torka sadeln tvål av läderband. Rengör sömmar i läder att se till att du tar bort alla spår av tvål.

5 Ta bort ytan fukt från läder med en ny duk. Låt bandet torka helt innan du sätter tillbaka den till klockan.