Hur man gjuten akryl Sheets

Hur man gjuten akryl Sheets


Kan hällas och formas akryl gjutharts i nästan alla tänkbara form. För att göra en akrylskiva, oavsett om en mall, snickeri jigg eller annan användning, lära sig några enkla hälla tekniker.

Instruktioner

1 Leta reda på formen du kommer att använda. Använd en skokartong lock eller annan styv kartong som är lämpligt dimensionerad för längd och bredd; djupet bör vara minst 3/4 tum. Använd en gammal lagrings ware container, om det finns.

2 Blanda två delar gjutharts i en ren kaffeburk eller engångsplastbehållare med en omrörningsstav. Tillsätt 10 droppar härdare att 28.4gr. av harts för en 1/8-tums blad. Använd färre droppar om du hälla en tjockare ark. Använd till exempel tre till fyra droppar av härdare för en 1/2-tums pour. Aeromarine Products varnar: "Var noga med att inte vispa luft i blandningen genom att vara alltför kraftig eller med hjälp av en höghastighets mekanisk bländare."

3 Häll noggrant blandade harts i rutan tills den når önskad tjocklek. Häll långsamt för att vara säker på rätt tjocklek hos den slutliga rösterna.

4 Låt massan härda två till tre timmar, eller över natten. Skala kartongen utanför den härdade hartset att släppa akryl blad.