Hur konvertera en Gräsklippare Engine till Propan

Hur konvertera en Gräsklippare Engine till Propan


Konvertera en bensin gräsklippare för att köra på propan är en förvånansvärt lätt projekt som kan slutföras inom ett par timmar. Växla till propan har flera fördelar. Till exempel, är propan billigare, och det är bättre för miljön eftersom det brinner mycket renare än bensin.

Instruktioner

1 Ta gräsklipparen bensintank och förgasare med en skruvmejsel.

2 Skär munstycket från gasolbrännare. Var noga med att ta bort filtret inifrån munstycke facklan. Om du inte tar bort filtret, kommer flödet av propån begränsas, och motorn startar inte.

3 Placera plaströr över den exponerade änden av gasolbrännare. Använd tejp för att hålla slangen på plats om det behövs. För en mer permanent lösning, kan du löda en fixtur på kopparrör och skruva in den i gasolbrännare.

4 Placera den andra änden av slangen plast eller koppar direkt in i motorns inlopps, ca en till två inches.

5 Säkra brännarens gasolflaskan till gräsklipparen med silvertejp. Den kan placeras i ett antal platser, men det är ofta placerad på gräsklipparen ram nära styrhandtagen för enkel åtkomst till den propan ventilen.

6 Starta motorn, och noggrant justera propan ventilen tills motorn går på tomgång i en stadig takt. Var noga med att inte låta alltför mycket propan att strömma in i motorn på grund av att motorn stannar eller rev för hög, vilket kan leda till att klipparens bladet att bryta.