Engelska Ivy Sorter

Engelska Ivy Sorter


Bland de mer än 25 arter av murgröna som växer i USA är Hedera helix, allmänt känd som "engelsk murgröna." Den vanligaste murgröna i amerikanska landskap, är engelska murgröna en träig evergreen som finns i många varianter, varav de flesta har flikiga blad. Vissa är också miniatyrer som växer bra i behållare. Du kan träna din engelska murgröna att täcka marken, klättra väggar och sträcker sig över spaljéer. Den trivs i en mängd olika klimat.

Gilded Hawke

Denna engelska murgröna namngavs för Gillia Hawke, kvinnan som upptäckte det. Den har stora, tre till fem-flikiga blad som krypa nedåt med upphöjda nerver och gulaktiga marginaler. Bladverket är också grönt och grått i mitten, och murgröna växer i långa löpare.

glaciär

Enligt American Ivy Society, är "Glacier" en av de äldsta silvergrå brokiga ivies. Dess blad bildar en triangulär punkt där de två sidorna möts medan den andra änden är hjärtformade. Detta murgröna löv har en krämfärgad kant.

guld Child

Under 2008, det amerikanska Ivy Society valde "Gold Child" som murgröna av året. Detta är en brokig växt med tre till fem-flikiga blad omgiven av guld kanter som blir mer intensiv färg i kallare temperaturer. Bladverket centrum är grön och tipsen är runda.

guld hjärta

"Gold Heart" är en liten engelsk murgröna sort som växer bra i behållare. Bladen gror på rosa till brunröda stjälkar och är allmänt fördelade. Du kan se oregelbundna fläckar av gult i lövverket centrum, omgiven av en stor grön gräns.

kobold

Hedera helix 'Kobold' är en liten-blad engelska murgröna. Utom för sina långa lober tips, är detta vinstockar löv mestadels unlobed. Vävnaden på varje blad klasar också vid basen och bildar en lätt skrynklas.

Lady Frances

"Lady Frances" är en miniatyr, självgren murgröna med grå och vit färgskiftning. De asymmetriska blad pekar kraftigt och är tre eller fem lober. Deras centrum är grön och venerna vitt.

bärnsten vinkar

När unga, "Amber Waves" har medelstora blad som är ljusgul på första men blir mer levande i kallt väder. Bladverket är 3-5-flikiga och skiftar till fast grönt när den mognar. "Amber Waves" har ingen omväxlings och är själv förgrening.