Automotive dator omprogrammering verktyg

Automotive dator omprogrammering verktyg


Automotive omprogrammering eller åter blinkande är handlingen att i princip starta i motorstyrmoduler (ECM). ECM är små datorer inbyggda i fordonet, och de har många vanliga datorfunktioner, inklusive Random Access Memory (RAM), en mikroprocessor och marker. Dessa datorer har också programmerbart läsminne (PROM) typ chips, som hjälper kalibrera ECM datorn. När du programmera bilen, är du faktiskt ta bort data som lagras på balen och programmera den nya korrekta uppgifter.

CarDAQ-Plus

Detta verktyg är utformat för att fungera med någon typ av Controller Area Network (CAN), som i allmänhet finns i nyare modell bilar och lastbilar. Detta verktyg levereras med både en port universal serial bus (USB) och en Ethernet-port, som gör det möjligt att ansluta verktyget till datorn. Detta verktyg hjälper dig att diagnostisera problem på CAN fordon, och du kan använda detta verktyg för att åter flash datorsystemen. Andra inslag i detta verktyg inkluderar att det kommer med kortplatser, vilket gör att du kan lägga till minne och ytterligare funktionalitet, och systemet kan uppgraderas via firmware-uppdateringar. Från och med 2010, kostar detta verktyg £ 1064, och är tillverkad av Drew Technologies. Det vänder sig till branschfolk och mindre fordonsverkstäder.

ras Technology

Detta åter blinkande programvara är för Race Technology produkter, och detta är en gratis produkt. Du behöver bara ladda ner den från företagets webbplats. Detta verktyg är kompatibelt med Windows XP, Vista och 7, och denna nya blinkande programvara kan du radera information. Därefter kommer programmet att uppdatera systemet med de senaste firmware-uppdateringar, som omfattar säkerhetsuppdateringar och program. Dessa uppdateringar kan också korrigera saker som problem utsläpps överföring och bränsleekonomi. Du måste ansluta enheten till antingen en dator eller en bärbar dator, eftersom det är där du kommer att installera programvaran.

Universal Reprogrammer

Universal Reprogrammer är kompatibel med General Motors (GM), Toyota, Ford och Chrysler fordon, och det gör det möjligt att åter blinka ditt system genom att använda samma programuppdateringar som dealern. Detta är en fristående verktyg, och den använder en guide för att guida dig genom processen. Andra funktioner i denna reprogrammer inkluderar att det kommer med sin egen scan verktyg, och det är kompatibelt med Windows XP med Service Pack 3 (SP3), Vista och 7, och det är endast kompatibel med 32-bitarssystem. Från och med 2010, kostar Universal Reprogrammer mellan £ 650 och £ 1556 om du vill ha en fast anslutning, och det kostar mellan £ 650 och £ 1621 om du vill ha en trådlös anslutning.