Hur man testa styrkan i Väg- och Ledstänger

Hur man testa styrkan i Väg- och Ledstänger


Räcken och skyddsräcken är potentiella livräddare. Räcken används för att ge vägledning när man går uppför trappor, räcken hindra människor från att falla över den öppna kanten av förhöjda ytor såsom bergväggen vägar. Naturligtvis måste en sådan viktig säkerhetsutrustning testas noggrant före installation. Det finns två sätt att testa styrkan räcken; en med hjälp av en kil och hydraulik; den andra med hjälp av en L-formad ledstång testare består av en hävarm och ett monteringsparti på hävstångsarmen. När testat, kan installeras ledstången men det rekommenderas att det med jämna mellanrum testas under hela dess livslängd för att säkerställa att det fortfarande passar för ändamålet.

Instruktioner

1 Håll ledstången testaren framför dig vid längre sträcka som är hävarmen. Den andra änden är monteringspartiet som bör pekas på ledstången.

2 Skjut monteringsdelen av testaren under ledstången.

3 Pumpa hävarmen och applicera kraft på ledstången.

4 Mät kraft hävarmen med en momentnyckel. Mängden kraft ledstången bör kunna ta beror på användningen av ledstången; inhemska och bostäder ledstänger behöver inte ta så mycket kraft som offentliga räcken. Inhemska skenor kommer att behöva ta minst 0.36kN / m och offentliga räcken minst 1,5 kN / m. Här, kN står för kilonewton, som är en kraftenhet; m står för mätaren.