Hur Växthus-odlade tomater Get Pollineras?

Hur Växthus-odlade tomater Get Pollineras?


Tomat blommar är både manliga och kvinnliga. I naturen, vind och pollinerande insekter pollinerar tomatplanta. I växthusmiljö, tomater behöver hjälp när det gäller pollinering. Processen för pollinering ska starta när kronbladen på de gula blommor börjar öppna. Denna process kommer att behöva ske varje dag medan anläggningen blommar. För att göra processen effektiv, pollinerar bara från 09:00 till 01:00

handpollinering

Manuell pollinering uppstår när växterna pollineras av mänsklig arbetskraft. Ett sätt är att slå overhead, stödja ledningar med en kvastskaftet. Denna typ av rörelse kommer att skaka de växter som är anslutna till trådarna. Denna skakning tar bort pollen från blommans ståndarknapp och göra det möjligt att duscha ner på andra blommorna. En del av pollen kommer att landa på den stigmatisering och pollinerar blomman. Ett annat tillvägagångssätt är att använda en elektrisk vibrator. Detta kan vara en kommersiell typ eller en elektrisk tandborste. Denna process består av att röra varje blomma med en vibrator, skaka pollen lös och överföra en liten mängd från en blomma till nästa. Dessa tekniker är mycket arbetsintensiv och är inte särskilt framgångsrika.

Naturliga pollinerare Bin

Humlor används i växthus för att pollinera tomatplantor. Växthuset behöver en bikupa per halv tunnland av tomatplantor. Humlorna kommer att anlända i en kartong och kommer att behöva flyttas omedelbart till växthuset. Humlorna kommer att behöva kompletteras med en behållare med sockervatten. Humlor kan endast användas i växthus som inte behandlats med bekämpningsmedel. Medan de inte är långlivade insekter, är användningen av humlan den effektivt sätt att pollinerande tomater.

Elektriska Vibrating Bänkar

Dessa växthusbänkar är utformade för att flytta fram och tillbaka medan skaka pollen från blommor. Växterna kommer att behöva placeras på dessa bänkar och måste vara minst 2 fot lång.

Mist Blowers

En dimma fläkt är en utrustning som producerar en koncentrerad luftström. Denna luftström måste styras så att varje blomma träffas för korrekt pollinering. Denna process måste upprepas tills blomningen dör eller frukt bildas på blomstjälken. Effektiviteten av denna teknik är mycket arbetskrävande och är inte alltid lyckas.