Livsmedel för spik tillväxt

Livsmedel för spik tillväxt


Att äta vissa livsmedel kan uppmuntra dina naglar att växa sig starkare och snabbare. John D. Kirschmann, författare till "Nutrition almanacka," rapporterar att vitamin- och mineralbrist kan leda till svaga naglar som växer långsamt. Friska naglar växer mellan 0,5 och 1,2 mm per vecka. Öka ditt intag av vissa livsmedel kan hjälpa dig att nå den högre sidan av detta område. Äta rätt kombination av livsmedel, särskilt de med kalcium och protein, kan hjälpa dina naglar växer snabbare också, enligt Kirschmann.

ägg

Ägg innehåller protein, den primära substansen i dina naglar, säger Kirschmann. Äta ägg bidrar till att öka mängden protein i kroppen så att dina naglar får det belopp som de behöver för att växa normalt. Andra proteinkällor innehåller magert kött, nötter, bönor, ost och mjölk.

Mjölk

Mjölk är ett av de bästa födokällor av kalcium, ett viktigt mineral för spik tillväxt och styrka, säger John D. Russell, författare till "En kvinnas guide till bättre hälsa och skönhet." Russell rekommenderar att öka din kalciumintag eftersom protein och kalcium arbeta tillsammans för att bibehålla hälsan och styrkan i dina naglar. En 250 ml glas mjölk leveranser cirka en tredjedel av dagsbehovet kalcium. Andra kalciumkällor inkluderar ost, yoghurt, broccoli och berikade juicer.

Nötter

Nötter innehåller fosfor, ett näringsämne nödvändigt för korrekt omsättning, konstaterar Alan Hayes, författare till "Det är så Natural Health Book." Korrekt cirkulation är viktig för att naglarna får mängden kalcium och protein som är nödvändigt för att växa sig starka och friska. En diet med tillräckliga mängder av fosfor bidrar till att förbättra ditt cirkulationssystemet så att det kan leverera näringsämnen till dina naglar. Övriga livsmedel källor för fosfor inkluderar brunt ris, linser, svamp, havregryn, solrosfrön och sötpotatis. Lägga till en eller två portioner av livsmedel med fosfor till din dagliga kost kan hjälpa dina naglar växer snabbare.