Hur man ansöker om en kurs i tand omvårdnad

Hur man ansöker om en kurs i tand omvårdnad


Dental omvårdnad är en snabbt växande yrke som erbjuder sina medlemmar med stabila arbetstillfällen även i svåra ekonomiska tider. Ibland kallas assistenter eller hygienists, tandsköterskor hjälpa tandläkare genom att rengöra tänderna, desinficerande instrument och interagera med patienterna. Tandsköterskor slutföra en 1-2 år community college kurs som en del av sin utbildning och de flesta länder kräver att tandsköterskor registrera med en tandläkare association. Ansökan om en kurs i tand bistå är det första steget mot att bli en tandsköterska och processen att tillämpa kan startas direkt genom att vem som helst med tillgång till en dator.

Instruktioner

1 Leta reda på närmaste community college du kan hitta som erbjuder kurser i tand bistå. Community college skiljer sig från akademiska högskolor, i den meningen att det inte gör någon skillnad karriärmässigt om community college du går till är "prestigefyllda" eller "elit". Så länge som ett kollegium är ackrediterat med regionens ackrediterande kommissionen (dvs. ackrediterande kommissionen för gemenskapen och Junior College, ACCJC), dess grader kvalificerar sina studenter att arbeta i det yrke de valt. Därför, om du inte har ett särskilt program eller skola i åtanke, är det bäst att gå till skolan närmast dig. Att hitta ackrediterade högskolor i ditt område, använd American Association of gemenskapens Högskolor forskningsverktyg.

2 Gå igenom din valda högskolans antagningskriterier. De flesta högskolor kräver att de sökande har en gymnasieutbildning eller likvärdighet, och passerar ett standardiserat test som kallas Karriär Program Assessment Test (CPAT). Dessutom, vissa specialiteter inom medicinsk tandvård bistå fält kräver att de sökande tar en Heath Utbildning Systems Inc (Hesi) för att kvalificera sig för tillträde till deras program.

3 Registrera för alla tester som du måste ta som en del av antagningsprocessen. Du kan anmäla sig till CPAT vid American College Testing (ACT) hemsida och Hesi vid National Nurse Testing (NNT) hemsida.

4 Beställ skolans informationspaket och ansökningsblankett. Vissa skolor göra sin information och blanketter finns på nätet, medan andra kräver att de sökande begära en antagning paket online och sedan post i de ifyllda formulär. Om skolan gör sin antagning material tillgängligt på nätet, helt enkelt ladda ner materialet och börja läsa instruktioner om hur man fyller i ansökningsformuläret.

5 Fyll i och skicka in ansökningsformuläret. Vid det här laget bör du ha din CPAT och / eller Hesi poäng, informationspaket och riktlinjer ansöknings med dig. Fyll i all nödvändig information om ansökningsformuläret och kontakt ACT och / eller NNT om möjligheten att ha dina test formulär skickas till skolan. Om du av någon anledning prov företagen inte kan ordna detta, skanna dina testresultat och skicka dem med din ansökan.