Ägg förfaranden flotation vetenskap projekt

Ägg förfaranden flotation vetenskap projekt


Vattnets densitet har ett känt värde; emellertid tätheten av lösningarna ändras beroende på koncentrationen. Saltvatten är tätare än sötvatten. I ägget flotation experimentet är flytkraften av ägget ökar när salt tillsätts till färskt vatten, som visar förändringar i densitet.

material

Använd råa ägg i sina skal som har tagits bort från kylskåpet så att de når rumstemperatur. Fyll en kanna rumstempererat vatten och förbereda följande leveranser: mätglaset, plast eller trä omrörare, klar skål eller bägare, tesked, salt, linjal och små mat skala.

Dokumentation

Förbered en logg över dina observationer och mätningar genom att lista ditt material. När du fortsätter genom experiment, skriv ner vad du gjorde, material och mängd som används och dina observationer av effekterna. Ta mätningar att dokumentera avståndet förändring. Inkludera i din första posten vikten av ägget i början av experimentet.

Procedur

Fyll en bägare med en kopp vatten och försiktigt placera ett ägg i vattnet. Observera om ägget flyter eller sjunker (det skulle sjunka). I din logg, notera var ägget i botten av bägaren som "0" eftersom det är vid utgångspunkten av experimentet. Åtgärd 1 tsk salt och fördela detta i bägare med vatten. Försiktigt rör saltet att lösa och vänta på vatten och ägg att lösa. Observera om ägget stiger. Registrera detta steg i loggen, tillsammans med eventuella synpunkter. Fortsätt att lägga till salt i steg 1-tsk tills ägget börjar att flyta från botten. Mäta avståndet ägget flyter från botten, och registrera denna förändring. Fortsätt försiktigt tillsätta salt till bägaren i steg 1-tsk tills ägget flyter på vattenytan. Lägga det totala antalet teskedar salt som behövs för att förskjuta ägget i vattnet (som är den mängd salt tillsattes tills ägget rör sig från botten). På liknande sätt beräkna mängden salt som behövs för att fullständigt flyta ägget. Jämför det slutliga beloppet för salt som behövs genom att placera ett mått på skalan och ställa in skalan till noll. Fyll måttet med samma mängd salt i den slutliga beräkningen. Jämför vikten av saltet som behövs för att vikten av ägget vid början av experimentet. Enligt ScienceHound.com, kommer en mängd av salt som väger samma som ägget blandades i 200 ml (191gr) orsaka ägget att flyta. Eftersom en kopp är ca 237 ml, tillsätta en mängd salt som väger drygt färska ägg kommer att orsaka ägget att flyta. Experimentet log beskriver hur ökande koncentration (lägga till mer salt) har en direkt effekt på ökande densitet, vilket gör att ägget att flyta.