Hur Trim Får Horns

Hur Trim Får Horns


Får horn är ihåliga med en benig centrum som fäster skallen. Alla baggar - manliga får - har horn; många kvinnliga får göra också. Till skillnad från horn vissa andra djur, får horn tenderar att krypa i stället pekar rakt ut. Några ägare får helt ta bort horn sina får om de inte orsakar hälsoproblem. Trimning en vädurshorn, dock kan göra hanteringen säkrare för fåren och ägaren.

Instruktioner

1 Bestäm om din får horn måste trimmas. Det finns ingen särskild längd vid vilken ett horn anses farlig. Om ett horn växer så nära djurets ansikte att det kan skada ögonen eller göra det en kamp för att äta, hornen måste trimmas. De bör också trimmas om dina får beter aggressivt och använda sina horn att skada dig eller andra får.

2 distrahera får med godsaker och tillgivenhet. Det är bäst att ha två personer närvarande att trimma hornen för att hålla djuret lugnt och undvika skador. En person bör ge fåren behandlar medan den andra klipper hornen.

3 Använd bågfil att långsamt såga av ändarna av hornen. Det är säkrast att såga av små delar i taget i stället för att försöka ta bort hornet helt i ett snitt. Du kommer att undvika att skära din får med sin egen horn om du arbetar långsamt; du också minska sannolikheten för att dina får att få panik. Får inte har känsel i sina horn, men de kan känna det när någon bogserbåtar och drar på dem. De kan ha sensation där deras horn gå med i deras skallar, så att inte trimma hornen denna korta.

4 Skär vertikalt i hornen om de växer för nära ansiktet. Du vill skära ner på sidan av hornet närmast ögonen och munnen medan så mycket av horn intakt som möjligt.

5 Sand kanterna på hornen när du är klar skärning. Detta säkerställer att hornen inte splittras, bryta eller skära en annan får.