Hur man testar en spole eller tändstift på gräsklippare Engine

Hur man testar en spole eller tändstift på gräsklippare Engine


Det finns tre huvudingredienserna till att starta och driva en gräsklippare: luft, bränsle och gnista. Medan kontroll av en igensatt luftfilter eller fylla bränsletanken kräver lite eftertanke, bestämma om tändspolen skapar den elektriska gnista som behövs för att bränna luft och bränsle kan vara förbryllande. Lyckligtvis är uppgiften underlättas av den relativa enkelheten i de flesta gräsklippare "små motorer. Med några grundläggande objekt kan du snabbt avgöra hälsan hos din gräsklippare tändsystem.

Instruktioner

1 Öppna gräsklipparen på motorhuven eller locket för att komma tändspolen. Leta reda på tändspolen på motorn genom att följa tändstiftskabeln till spolen.

2 Dra tändstiftskabeln från tändstiftet och ta bort tändstiftet. Ställ den åt sidan för nu. Koppla bort tändspolen Kill switch tråd genom att dra tråden direkt från spolen.

3 Sätt i en gnista testare verktyg eller en ersättning som arbetar tändstift i tändkabeln. Jorda tänd testare eller tändstift genom att placera den direkt mot motorns metallhöljet.

4 Linda en kort längd av repet runt motorns svänghjul, den runda skivformade bit ovanför motorn. Repet kan du rotera svänghjulet vid en högre hastighet än spinning det för hand.

5 Vrid gräsklipparen tändning på och dra i repet för att snurra svänghjulet. Titta på gnista testare eller tändstift, letar efter en gnista mellan elektroderna testaren eller tändstift. Om en gnista är närvarande, är tändspolen fungerar korrekt. En avsaknad av gnista kommer att kräva ersättning av tändspolen.

6 Stäng av tändningslåset och ta bort tändstiftet eller gnista testare från tändkabeln. Placera den ursprungliga tändstiftet igen och ställ in tändstiftskabeln mot motorn.

7 Spola tillbaka repet runt svänghjulet och vrid gräsklipparen tändning på. Dra repet för att snurra svänghjulet och titta på en gnista på den ursprungliga tändstiftet. Om en gnista är närvarande, är tändstiftet fungerar korrekt. En avsaknad av gnista kommer att kräva utbyte av tändstiftet.