Så här öppnar en router från en bärbar dator med konsol kabel

Så här öppnar en router från en bärbar dator med konsol kabel


Professionell router set-up ingår i många Internet-paket med hög hastighet, eller det erbjuds för en liten avgift. Om en person vill göra ändringar i sina routerinställningar, men det är bra att veta hur man loggar in med hjälp av konsolport. Anslutning till denna port är ungefär som att ansluta till en webbsida, men du måste först ansluta till routern fysiskt och sedan använda rätt adress för att visa den i en webbläsare.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen på aktivitetsfältet i Windows. Skriv "CMD" i sökfältet och tryck på Enter för att starta kommandoradsgränssnittet. Skriv "ipconfig" och tryck på Enter igen. Rulla upp till toppen och leta efter första förekomsten av "default gateway." Skriv ner eller kopiera och klistra in standard-gateway IP-adress, som ser ut ungefär så här: 192.168.1.1.

2 Anslut en Ethernet-kabel till din bärbara dator RJ-45-uttaget. RJ-45-uttaget ser ut som en telefonjack men större. Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till ett jack på routern som är märkt "console". Kontrollera att ljuset märkt "console" lyser upp när den bärbara datorn och routern är anslutna till varandra.

3 Öppna en webbläsare som du väljer. Skriv eller klistra in standard-gateway IP-adress i webbläsarens adressfält och tryck på "Enter". Om du fick rätt adress och ansluten kabeln i rätt port på din router, då en webbsida ska visas som ber dig att logga in för att göra ändringar i routerns inställningar.