Hur man använder lecitin som emulgeringsmedel

Hur man använder lecitin som emulgeringsmedel


Du kanske märker lecitin noterat på ingredienserna i många av de beredda livsmedel du har i ditt skafferi. Det är en branschstandard tillsats som används för att emulgera, tjockna och stabilisera många livsmedel. Det är också en vanlig ingrediens i hudkrämer och annan kosmetika. Lecitin är ett naturligt extrakt av olja som finns i sojabönor, och det är också närvarande i äggulor. Du kan använda den vid bakning att ersätta en del av fetthalten, och det kommer också att förbättra fukt och konsistens av dina recept. Som ett emulgeringsmedel, hjälper det olja-vattenblandningar, såsom de i sås, att muttersmör och soppor smälter och förblir kombineras.

Instruktioner

1 Köp lecitin antingen granulat eller vätskeform från hälsokostbutiker, större livsmedelsbutiker eller på nätet.

2 Lägg en tesked av granulat eller en halv tesked flytande lecitin per en kopp salladsdressing, sås eller annan blandning.

3 Rör kraftigt. Du kommer att finna att liksom att upprätthålla en emulgerad blandning kommer lecitin också lägga till en krämig konsistens till din matlagning.

1 Tillsätt 1 msk flytande lecitin per kopp lotion bas.

2 Blanda alla ingredienser tillsammans och rör om försiktigt så att de är jämnt fördelade.

3 Häll i en mixer och blanda på en medelhög inställning tills önskad textur och konsistens uppnås. Detta bör inte ta mer än en minut. Lecitinet kommer förtjocka lotion, och låta emulsionen för att hålla på obestämd tid.