Diy cykelförvaring rack

Diy cykelförvaring rack


Cyklar är ett utmärkt sätt att ta sig runt, men har alltför många i ett litet utrymme kan vara en lagrings katastrof. De trassla lätt, välta, får hjulen på en fångad i ekrarna i en annan, och ganska snart du är redo att lämna dem alla ut i regnet bara för att undvika röran. Lyckligtvis finns det en enkel och billig lösning: en vertikal cykel-lagerhyllan.

Instruktioner

1 Leta upp reglarna på en vägg. Detta rack kommer att hänga cyklar vertikalt från väggen, så att du kommer att behöva borra i något fast. Du kan hitta väggreglar antingen med en regeldetektor eller gammaldags sätt: genom att peka på väggen med en hammare tills du hittar en plats som inte låter ihåligt. Dubbar placeras vanligen 16 inches isär, men detta kan variera i äldre hus. När du hittar reglarna, markera dem med en penna.

2 Mät bredden på väggen med ett måttband. Du behöver minst 2 fot horisontellt utrymme för varje cykel du inte tänker använda, plus en extra 6 inches från varje vägg. Tänk på att ditt rack kommer att fästas på väggen på en höjd av cirka 65 inches, så se till att det inte finns några hinder såsom hyllor eller fönster.

3 Klipp din två med 4. När du har fastställt hur många cyklar du vill spara, skära din två av fyra till rätt längd (2 fot för varje cykel).

4 Sätt krokarna. Hitta en borr som är något mindre i diameter än krokarna du använder och borra ett "pilothål" - ett mindre hål borras innan ett större hål borras - i träet var 24 inches. Skruva i sulkyn krokarna tills de är säkra. Om du inte kan hitta krokar med en gummibeläggning, prova omslagsmaterial från en gammal däck eller innerslang runt var och en. Om du inte gör det, kan metallkroken skada kanten av din cykel.

5 Fäst rack på väggen. Har en vän hålla kuggstången upp mot väggen på en höjd av 65 inches och borra två pilothål genom 2 med 4 och i väggen på varje bult. Hålen bör vara en tum ifrån varandra vertikalt. Detta kommer att bidra till att förhindra din trä spricker och göra skruvarna gå i easer. Skruva racket till väggen med din borrmaskin och träskruvar. Du kommer att behöva koppla den till åtminstone två dubbar i för att det ska hålla, men försök att fästa den på fler poäng om du kan. Du kan använda en nivå om du vill, men det är inte nödvändigt. Så länge racket är relativt horisontellt, kommer det att fungera bra.

6 Häng dina cyklar. Häng varje cykel från rack vertikalt genom att placera kanten av sitt framhjul i kroken. Hänga dem vertikalt kommer att maximera lagringsutrymme och hålla dem från att falla och bli skadade.