Hur man återvinna använda bil och lastbilsdäck

Hur man återvinna använda bil och lastbilsdäck


Många olika typer av material kan återvinnas men tyvärr hamnar på soptippen i stället. Begagnade bilar och lastbilsdäck passar denna kategori. Däck kan återvinnas, eller om de är i tillräckligt bra skick de kan regummeras och återanvändas av konsumenter precis som du. Innan du tar din gamla bil eller lastbilsdäck till papperskorgen högen, fundera över hur lätt det är att hjälpa planeten och spara energi genom att återvinna de gamla däck i stället.

Instruktioner

1 Hitta en återvinningsstation i ditt område som återvinner begagnad bil och lastbilsdäck. Dessa kan hittas genom att kontakta stadens avfall avdelning, eller via en webbplats som jorden 911, som har en sökmotor som är designad för att lista återvinningscentraler i ditt område. Ring lokala återvinningscentraler som du hittar. Om de inte återvinna däcken, kan de ha möjlighet att hänvisa dig till en anläggning som gör det. Auto service butiker och däck butiker kanske kan hjälpa dig med detta, eftersom de måste göra sig av med däck själva.

2 Besök Naturvårdsverkets webbplats för att söka efter skrot program däckhantering om du har ingen lycka med din lokala återvinningsstation. Dessa program kommer att acceptera och återvinna begagnade bilar och lastbilsdäck.

3 Samla begagnad bil och lastbilsdäck som du vill återvinna och transportera dem till återvinningscentralen eller skrot däckhanteringsprogram du ligger. Var försiktig vid hantering av begagnade däck. Varje stat har särskilda lagar om hur man hanterar detta material. Du kan hitta information om din statens lagar om Rubber Manufacturers Association hemsida.

4 Använd gamla bil- och lastbilsdäck själv om du inte vill föra dem till en återvinningsstation eller om du inte kan hitta ett program i ditt område. Begagnade däck kan göra unika bänkar och sittgrupper i din trädgård eller eklektisk planteringsmaskiner för olika typer av blommor eller köksväxter. Du kan även hänga en gammal däck från ett rep och skapa en rolig däck gunga för dina barn eller för grann barn.