Hur man reparerar ett bildäck Punch

Hur man reparerar ett bildäck Punch


Däck är en av de mest utsatta delarna av en bil, benägen att skada från vägkanten kull. Reparera punktering kan du förlänga livslängden på däcken och livet på bilen.

Instruktioner

1 Ta bort skadade däcket från bilen med en domkraft och ta bort bultarna. Se till att bilen inte är på en sluttning och är säkert förhöjd. Var försiktig med däcktemperaturen från bromsar, motorvärme eller körning.

2 Inspektera däck för naglar, glas, eller andra orsaker till skada. Efter en visuell inspektion, utför en touch kontroll genom att köra handen försiktigt över ytan av däcket för ytterligare punkteringar. Om inga skador hittas efter dessa inspektioner pumpa däcken med luft, och göra en ljud söka efter punktering. Alternativt, placera däcket i vatten och leta efter bubblor som flyr från det skadade området. Om en stor mängd vatten inte är tillgänglig, använd en tvålrengöringslösning.

3 Rengör området runt punkteringsmärke, med hjälp av däcksats skrapning verktyg, däckrengöringsmaterial eller en ren trasa. Denna rengöring är att säkerställa maximal kontaktyta vid applicering ett däck lim för däck patch. Se till att området runt punkteringar är rena och torra innan applicering däcket lim.

4 Placera en lapp tätning på luftröret brott mot den skadade delen av däcket med däck lim / klister. Utöva påtryckningar, enligt anvisningarna på förpackningen. Vänta den angivna inställning innan testa tätningen integritet.

5 Sätt en däck kontakten i åsidosättandet av trampar. Tänk på mops som en pil, som är att gå in i punktering, men svårt att ta bort. När större delen av kontakten sitter, dra däck kontakten verktyget rakt ut.

6 Pumpa däcket med luft, och kontrollera om däcktrycket bibehålls. Släta ut eventuella ytan skillnader kring den skadade delen. Placera däcket tillbaka på fordonet, och försiktigt sänka den.