Fördelar och nackdelar med Wood Dye

Fördelar och nackdelar med Wood Dye


Trä färgämnen kan köpas i djupa, klara färger, förbättra din naturliga träprodukt. Tillämpa trä färg till din lilla inomhus möbler pjäs kan belysa träets struktur, med betoning på utseende som körde din önskan att ha den i ditt hem. Men med hjälp av trä färgämnen är inte utan nackdelar. Och täckfärg du lägga över träet färgämnet kan påverka din slutprodukt utseende också.

fördelar

Dye har mindre partiklar jämfört med träskyddsmedel. Mindre färgpartiklar kan penetrera träet djupare. Färg som kan penetrera trä belyser djupare träets naturliga toner bättre än tillämpad färg som sitter på ytan av trä, vilket är vad träskyddsmedel gör. Dye slår fläckar för färgning trä jämnare liksom. Och färgämne torkar tydligare, presenterar en mer rättvisande bild av den naturliga karaktären av trä som färgas.

nackdelar

Oerfarna användare av trä färgämnen kan skapa träytor som ser randig och ojämn, på grund av sin bristande erfarenhet med att använda en sådan produkt. Denna svårighet med att tillämpa trä färg jämnt gäller inte bara för nya användare, som trä färg är svårare att tillämpa än en trä fläck. Trä färg kan blekna med tiden om varan utsätts för direkt solljus på en daglig basis. Dessa nackdelar gör det en process bäst på mindre trä projekt som kommer att vara i skuggade områden i hemmet.

överväganden

Trä färg kan köpas redan blandas av tillverkaren och kräver ingen prep arbete på slutet innan ansökan. Det finns även i pulverform, vilket nödvändiggör att blanda det med en av tre typer av vätska: vatten, olja eller alkohol. Förblandade färgämnen eliminera potentiella utrymme för misstag i blandningsprocessen, vilket är en avgjord fördel. Nackdelen med att blanda det själv är möjligheten du kommer inte att uppnå önskat utseende du vill om du blanda felaktigt.

räckvidd i förhållande

Enligt Wood News Online, vattenbaserade färger tenderar att vara ljusäkta, medan oljebaserade trä färgämnen har mer av en tendens att tona snabbast. Välj bara oljebaserade färgämnen om din trägolv eller möbeln inte kommer att uppleva mycket slitage eller riva och upptar en del av hemmet som är mer skuggad, bort från direkt solljus. Glöm inte att tänka på hur användning av en täckfärg på trä färg kommer att påverka potentiella träfärg senare.