ethiopian gåvor

November 25 by admin

ethiopian gåvor


Etiopien är ett land i Afrikas horn med ett brett spektrum av kulturer och traditioner. Ett land rikt på historia och natur, är Etiopien ett växande turistattraktion. Det finns ett antal produkter som är grunden etiopiska och gör idealgåvor för när du kommer hem, eller kan också beställas på nätet.

Jebana

Den etiopiska kaffekanna eller jebana är en central del av en traditionell etiopisk ceremoni, kaffeceremoni. Utformningen av jebana är ett handgjort lera kärl med en bred rund bas kanalisera upp till en smal summit. Den rundade botten sitter i en special vävd ring, eller direkt i sanden för att undvika den välter. Detta är en användbar del av Etiopien att ta hem eller ge till någon för att njuta av sitt kaffe på samma sätt.

gabi

Ursprungligen utformad för att hålla varmt i kyliga höglandet i Etiopien är Gabi en tjock bomull filt, som kan användas som en wrap. Det är mönstrad på en eller båda sidor och kan göras i en mängd olika färger. Ett elegant sätt att hålla sig varm på kalla nätter hemma eller ute på stan.

ethiopian smycken

Etiopiska smycken kan komma i en mängd olika utföranden, göras allmänt från silver eller infödda etiopiska stenar. Många av bilderna porträtteras på etiopisk smycken är kors, vilket innebär Etiopiens kristna historia, eller Rastafari bilder, med hänvisning till den tidigare kejsaren Haile Selassie. Armband, halsband och örhängen är de vanligaste poster etiopiska smycken.

rastafarian Images

Några av de stora bilder av Etiopien är från Rastafarian kulturen. T-skjortor och andra objekt som bär röda, gula och gröna etiopiska flaggan och bilder av Lejonet av Juda är populära val. Ett annat val är den ikoniska Rastafari mössa.

Related Posts