Hur man gör Venetian Carnevale masker

March 4 by admin

Hur man gör Venetian Carnevale masker


Carnevale di Venezia, eller Carnival of Venedig, är en årlig festival som inträffar under de två veckorna före askonsdagen. Masker är en central del av festivalen, som representerar mysterium, flykt och festande med sin utsmyckade dekoration, ljusa färger och utarbeta sekretess. De fem huvudtyper av Carnival masker är Bauta, den Moretta, den Columbina den Medico Della Peste eller "Plague Doctor" och Volto. Medan Bauta och Volto är de vanligaste slitna, är den Columbina den mest ikoniska. Autentiska masker görs vanligtvis med läder eller glas, men du kan göra en fin mask med papper mache.

Instruktioner

1 Blanda en kopp mjöl och en kopp kallt vatten i skålen, och sedan lägga till fyra koppar hett vatten, låta blandningen bilda en tjock pasta. Riv tidningen upp i små remsor.

2 Applicera vaselin eller plastfolie till modellens ansikte, binda tillbaka någon löst hår. Sätt den på en ballong eller en annan mask om du inte har en levande modell.

3 Doppa en remsa av tidningspapper i pastan och placera den på modellen. Fortsätt med resten av remsorna, om dem i lager för att skapa den form du vill, antingen hel- eller halv-face. Applicera minst tre skikt.

4 Låt masken torka ca 10 till 20 minuter, och sedan ta bort masken mycket noga och låt den torka helt. Applicera flera lager om det känns svag.

5 Applicera flera lager av färg för att skapa en slät yta. Sand det med mycket fint sandpapper före målning om du vill ha en ännu jämnare yta. De flesta venetianska mask beslutsfattare använder vit färg.

6 Dekorera masken med mer färg, glitter, hantverk juveler och fjädrar. Sök efter bilder av masker på nätet om du behöver inspiration för din design.

7 Gör två små hål på sidan av masken. Knyta ett band på varje sida, eller knyt ett gummiband för varje hål för att säkra din mask på huvudet.

Related Posts