Hur man gör en hummer av lera

May 10 by admin

Hur man gör en hummer av lera


En boll av lera öppnar sig en värld av fantasi för barn. Barnen kan göra gåvor, keramik, leksaker och till och med varelser. Att arbeta med lera ökar fina motorer kompetens eftersom det kräver manipulation med hjälp av händerna. Tills leran torkar, kan barnen skulptera den i många olika former. När de hittar sin önskade skapande, kan de tillåter leran att torka och har ett minne av aktiviteten. Överväg att skapa denna lera hummer hantverk med dem som njuter av havet.

Instruktioner

1 Skapa en cylinder-formad sektion av lera lite kortare än den önskade för hela hummer längd. Formen kan uppnås genom att ta en stor boll av lera och rulla den fram och tillbaka på ett bord eller mot handflatorna. Form cylindern så att dess sidor har enhetliga stötar snarare än att vara jämn.

2 Gör två kulor av lera, som har ungefär samma diameter som den övre delen av cylindersektion. Kulorna kommer att fästa till cylindern.

3 Blöt fingertopparna lätt att fästa en lera bollen till en ände av hummer stomdelen (cylinder). Gnid över de två delarna i de områden där de ansluter för att bilda en bindning. Formerna kan bli lite förvrängd vid den anslutna området. Var säker på att de två formerna är ordentligt fastsatt eller bitarna kommer lätt sönder efter varelsen är torr.

4 Fäst den andra bollen till toppen av den första med användning av samma metod för att gnida över förbindningsstyckena med fuktiga fingertoppar för att skapa en bindning. Detta stycke kommer att vara huvudet.

5 Rulla två bitar av lera, så att den ena änden är bred och ena änden är tunn. Dessa bitar kommer att utgöra hummer s tång. Skär en skåra ut den bredare änden av varje del för att få det att verka som en klo.

6 Fäst de tunna ändarna av kniptången till botten av den övre rund boll genom att jämna över förbindningsstyckena med fuktiga fingrar. En kniptång ska sticka ut på varje sida.

7 bilda en tjock V-formad bit lera vara hummer svans. Stycket behöver en kort rör för att ansluta till kroppen. Ansluta stammen till den nedre delen av den gropiga cylindern på samma sätt som andra delar har anslutits.

8 Gör sex rör lera bitar för att vara ben. Tre kommer att fästa till den övre delen av varje sida av hummer kropp.

9 Låt varelse torka antingen genom lufttorkning eller ugn-baka metoder beroende på vilken typ av lera som du använder.

10 Måla hela lera hummer röda efter den är helt torr.

11 Lim två röda chenille pinnar till toppen av huvudet och lim oregelbunden ögon på plats.

Related Posts