Hur ofta Water Passiflora?

July 22 by admin

Hur ofta Water Passiflora?


Native till Brasilien, Paraguay och Argentina, växer passiflora i US Department of Agriculture zoner 9 till 11. Några sorter kan växa ner till en zon 6. En kraftigt växande vinstockar, över 400 sorter och sorter finns. Om vinstockar får tillräckligt med vatten, kan man producera blommor och frukt hela året i varma klimat.

planterings Krav

Den passiflora vinstockar föredrar fuktig jord att frodas. Det tål inte vattendränkt rötter i flera dagar i sträck. Plantera vinstockar på en plats med väldränerad jord. Applicera två till tre inches av kompost runt basen av anläggningen för att hålla marken jämt fuktig under de torra sommarmånaderna.

Varning

Som frukten strategi mognad, inte låta jorden torka ut. Om jorden torkar ut, kan frukten inte uppnå full storlek. Frukten kan också skrumpna och falla från rankan om det lider en torka. De första 3 inches av jord ska känna kontinuerligt fuktig vid beröring.

överväganden

Överväg att använda översilning att mätta växtens rötter i områden där det finns en hög ansamling av salt i bevattningsvatten, såsom Arizona. Översilning uppmuntrar också plantan att växa ett djupt rotsystem som hjälper det tål varmt sommartid väder.

Related Posts