Hur du kan hjälpa att sjunka testiklar hos valpar

March 5 by admin

Hur du kan hjälpa att sjunka testiklar hos valpar


Ibland kan en valp når 8 veckors ålder utan att ha båda testiklarna ned i pungen. Detta tillstånd kallas kryptorkism, eller behöll testiklarna. Kryptorkism är en genetisk sjukdom som förs vidare från far till son i hundar och valpar med bibehållna testiklar bör kastrerade att eliminera drag. Det är viktigt att detta tillstånd som skall behandlas för att förhindra utvecklingen av testikelcancer, och kastrering är det bästa valet för ditt husdjur.

Instruktioner

1 Fråga din veterinär eller en hunduppfödare vid vilken ålder testiklarna borde ha härstammar. Tiden för testikelnedvandring varierar mellan olika raser. Om testiklarna inte härstamma från 8 veckors ålder, kan valp vara preliminärt diagnostiserats med kryptorkism, men det kan inte slutgiltigt diagnostiseras förrän djuret har nått puberteten.

2 Ta valpen till en legitimerad veterinär att kontrollera att testikeln inte härstammar. Det är inte alltid synliga för blotta ögat när testiklarna härstamma och klappande pungen för att hitta dem kräver övning.

3 Väg dina alternativ. Det rekommenderas inte att kryptorchida djuren föds upp, eftersom villkoret ärvs, och så det bästa alternativet kan vara att ha djuret kastrerad, i vilket fall veterinären kommer att ta bort båda testiklarna. Alternativt, om du är fast beslutna att föda djuret, kan du ordna att ha veterinären kirurgiskt ner testikeln. Hormonbehandling är också ibland används, men det finns lite vetenskapliga bevis för att denna behandling är effektiv. Både kirurgi och hormonbehandling anses i stort sett ineffektiva, samt oetiskt av veterinärer, uppfödare och duschar.

Related Posts