Hur man identifierar grässtråna

April 4 by admin

Hur man identifierar grässtråna


Om du ärva en gräsmatta eller se en oigenkännliga gräs sort som växer i ditt landskap, har du möjlighet att identifiera sitt slag genom att inspektera bladet. Grässtrån har vissa utmärkande egenskaper som kan hjälpa dig att upptäcka anläggningens identitet. På så sätt kommer du att veta om du har en grasslike ogräs eller om anläggningen är en mer önskvärd gräs sort som du vill ta hand om. Förstå vad man ska leta efter i gräsklinga för att framgångsrikt identifiera gräsplantan.

Instruktioner

1 Välj en ny gräs blad blad, som växer från centrum av skott, och rulla den mellan tummen och pekfingret för att bestämma vernation (bladarrangemang). Om kniven snurrar lätt, det har en rullad vernation, men om det är svårt att rulla, den har en hopvikt vernation.

2 Inspektera spetsen av en mogen blad blad och spela om det har en rundad eller spetsig form. Vidare, titta på kroppen av gräsklinga och skriva ner sin form, såsom om bladet vrids eller strypt vid basen.

3 Titta på bladets ligule, vilket är det område där bladet bladet möter manteln, för att registrera hur detta bihang växer. Om gräsklinga har tillväxt inom detta område, notera om ligule är klar vävnad eller om den består av små hårstrån.

4 Kontrollera ytan på gräsklinga. Spela om bladet är slät, hårig eller har många horisontella fördjupningar.

5 Peka din webbläsare till "Turfgrass Identification Tool" sida Purdue University för att skicka dina anteckningar (se Resurser). Klicka på bilderna som matchar dina resultat och sedan klicka på "Nästa" för att fortsätta. Klicka på "Visa resultat" -knappen, och sedan gå igenom resultat som visas automatiskt för att identifiera din grässtrå.

Related Posts