Hur man Uppdatera ett bilbatteri

January 29 by admin

Hur man Uppdatera ett bilbatteri


Batteriet i bilen har ett tufft jobb. Det måste ge service i iskall vinterförhållanden och fungerar även i sommarhettan. Tekniken har skapat en mycket längre batteritid än fordonsägare för 50 år sedan kunde köpa. Moderna batterifunktion är, för det mesta, mycket pålitlig. Det finns några saker som ägaren kan göra för att förbättra livslängden för sin bilens batteri. Ta några förebyggande underhåll steg gör det möjligt för batteriet lättare renoveras när det är dags.

Instruktioner

1 Sätt på skyddsglasögon. Placera ett batteri efter renare på varje batteri post och vrid den fram och tillbaka tills stolparna blir ljusa och glänsande. Om du inte har tillgång till ett batteri efter renare, kan en stålborste användas för att skrubba film och korrosion bort av stolparna.

2 Kontrollera spänningen i batteriet genom att placera positiva sonden på din voltmeter på den positiva batteripolen och den negativa sonden på den negativa batteripolen. Varje läsning mindre än 12 volt indikerar att det finns ett problem med åtminstone en battericell.

3 Bänd försiktigt cellen täcker upp med en skruvmejsel. Ta bort skydden och ställ dem åt sidan. Var ytterst noga med att inte stänka någon batterisyra lösning på huden.

4 Testa battericellerna. Placera den röda, positiva sond från voltmeter på den positiva batteripolen och den andra sonden i första battericell. Om cellen inte läser åtminstone två volt på mätaren, finns det ett problem med denna cell. Testa varje cell och läsa av mätaren, gör en mental anteckning av avläsningarna.

5 Utför ett belastningsprov. Fäst den positiva ledningen från belastningstestare till den positiva batteripolen först, och sedan placera den negativa ledningen till batteriets negativa inlägg. Detta kommer att förhindra gnistbildning. Slå på last testare och kontrollera att lasten inte sjunker under 12 volt. Om batteriet inte klarar belastningsprov, måste den bytas ut.

6 Utför en hydrometer test. Kläm lampan av hydrometern och sätt in röret i en battericell. Notera vilken färg vätskan stiger till. Grön = Batteriet är bra. Vit = batteriet är rättvist. Röd = batteriet är i behov av en lång och långsam laddning. Se till elektrolytvätskan täcker ledningen i varje cell med minst 1/8 tum. Upprepa detta test till alla celler. Ersätta elektrolyt vätska i alla låga celler. Häll det i cellerna långsamt med en tratt. Fyll inte cellerna.

7 Lägg till batteribehandlingskemikalier (köpta på något bra bildelar leverantör). Följ kemiska tillverkarens instruktioner om hur du lägger kemikalier. Byt ut cell omslag och placera batteriet på en underhållsladdare under minst 24 timmar.

Related Posts